Şahenk ile tanıştı, servet buldu

Sosyal medyada tuz serpme hareketi ile fenomen olan Nusret Gökçe restoran zincirlerinden sonra turizm sektörüne adım attı. Gökçe'nin Ferit Şahenk ile tanışması hayatının dönüm noktası olmuştu. Şahenk şimdi de 50 milyon euro değerindeki Park Hyatt Oteli'ni ortağı Nusret Gökçe'ye devretti. Devir için herhangi bir rakam telaffuz edilmedi.

Nusret'te yemeği olay olan Maduro hesap soranlarla dalga geçti: Yeni teknik öğrendim

Ferit Şahenk’in İstanbul Maçka’da Park Hyatt otelini devralan Nusret Gökçe iş hayatına ilkokul yıllarında yaz tatillerinde kasap çırağı olarak adım atmıştı. 

Erzurum’da maden işçisi bir babanın beş çocuğundan biri olarak 1 Ocak 1983'te dünyaya gelen Nusret Gökçe, İstanbul Etiler’de önce kasap çırağı, sonra kalfa olarak çalışmaya devam etti. 

Çocuk yaşta iş hayatına atılan Nusret Gökçe, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlatmıştı: ''1994-1995... Yaş 13. İlkokuldan mezun olduktan sonra maddi imkânsızlıklardan dolayı okul hayatımı bitirip kasap çırağı olarak işe başladım. Her gün 18-20 saat çalışıp babadan 1 TL istemedim, istesem de yoktu.'' 

Sonrasında Arjantin, ABD, Japonya gibi ülkelere giderek “Bu işi daha iyi nasıl yapabilirim.” diye araştırdı. 

Nusret Gökçe, Ferit Şahenk ile ortak olduğu 2011 yılından sonra dünya markası haline geldi. 

FERİT ŞAHENK MÜŞTERİSİYDİ, ORTAĞI OLDU

Ortağı Mithat Erdem ile birlikte Nusr-Et’i kurdu. Etiler’deki Nusr-Et o kadar popüler hale geldi ki bu sektöre yatırım yapmaya başlayan ve Nusr-Et’in de müdavimlerinden olan Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk ortaklık teklifinde bulundu.

Teklifi kabul etti ve senelerce müşterisi olan Şahenk ile artık ortaktı. 

NEW YORK VE DUBAİ’DE ŞUBE AÇTI

2011 sonunda imzalanan ortaklık mukavelesinin akabinde son sürat büyüme dönemine girildi. 

Atağa kalkan Nusr-Et, artık sadece İstanbul’da değil Ankara, Bodrum, Dubai, Abudabi, Doha, Miami, New York’ta şubeleri olan bir steakhouse zinciri. 

Nusret Gökçe tuzlama hareketiyle dünya çapında üne kavuştu ve sosyal medya fenomeni oldu.  

Ferit Şahenk'in Nusret Gökçe'ye devrettiği Park Hyatt Oteli İstanbul'un kalbi Taksim'e 5 dakika mesafede.

OTELİN DEĞERİ 50 MİLYON EURO

Son dönemlerde Salt Bae markası ile hamburger zinciri için harekete geçen Nusr-Et Steakhouse’un ortağı Nusret Gökçe şimdi de turizme adım attı. 

Doğuş Holding, İstanbul Maçka’daki Park Hyatt’ı Nusret Gökçe’nin şubat ayında 50 bin lira sermaye ile kurduğu Nusret Yatırım AŞ’ye devretti. Otelin değerinin 50 milyon euro (310 milyon TL) olduğu belirtiliyor.  

Restoranlarıyla ünlü olan Nusret Gökçe’nin, oteli devraldığı Nusret Turizm Yatırım AŞ isimli şirketi 50 bin lira sermayeyle Etiler’de kurduğu görülüyor. 

Şirket, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre oteller grubunda faaliyet gösterecek. 

TARİH: 18 Eylül 2018 | Gökçe'nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile İstanbul Kapalıçarşı'da Nusr-Et restonanda çektirdiği bu fotoğraf açlık ve sefaletle boğuşan Venezuela'da muhalefeti ayağa kaldırmıştı. 
 
DÜNYADA HAMBURGER ZİNCİRİ KURACAK

Nusret Gökçe’nin turizm alanında yaptığı yatırımın yanı sıra önümüzdeki günlerde yeni bir hamburger zinciri de kuracağı biliniyor. 

Yaklaşık 1 ay önce New York Post gazetesine konuşan Nusret Gökçe, kuracağı hamburger zincirinin adının, ünlü tuz serpme hareketinden ilhamla “Salt Bae” olacağını açıklamıştı. 

AİLE FOTOĞRAFI: Nusret Gökçe (ön sırada, sağda), madenci bir babanın oğlu olarak Erzurum'da dünyaya gelmişti.

ZİNCİRİN İLK HALKASI NEW YORK'A

Gökçe, bu hamburger zincirinin ilkini Los Angeles’da açacak. Zincirin ikinci halkası ise New York’ta açılacak. 

Ayrıca İstanbul Kadıköy Bağdat Caddesi’nde de Nusret Gökçe’nin Salt Bae Hamburger açacağı belirtiliyor. 

Yaklaşık 400 metrekarelik bir büyüklüğe sahip olacağı belirtilen hamburger restoranlarının makul fiyatlarıyla herkese hitap edeceği belirtiliyor. 

Nusr-Et hamburgerde, klasik fast food zincirlerinden farklı olarak masaya servis yapılacağı ifade ediliyor.

İlk restoranını İstanbu Etiler'de arkadaşlarından aldığı borçlarla açan Nusret Gökçe artık milyoner.
 
NUSR-ET, ASYA’YA AÇILIYOR

Hamburger zincirinin yanı sıra Nusr-Et Steakhouse markasının da sayısı hızla artıyor. Dubai, Doha, New York ve Miami şubelerinden sonra Nusr-Et Steakhouse markasının Londra’da şube açacağı belirtiliyor. 

Markanın asıl hedefi ise Asya pazarı olduğunu anlatan yetkililer, “Özellikle Asya pazarından çok fazla talep geliyor. Önümüzdeki dönemde Çin’de Nusr-Et Steakhouse markasını görmemiz mümkün.” dedi. 
 
Nusret Gökçe sosyal medya hesaplarında paylaştığı fotoğraflarla da dikkati çekmeyi başarıyor. 

SATIŞ HASILATI 180 MİLYON DOLAR 

2018’de ‘Yılın Erkek Girişimcisi Ödülü’nü kazanan Nusr-Et Steakhouse Kurucusu Nusret Göçke, ödül alırken yaptığı konuşmada şunları söylemişti: “2007’de 2 bin 100 lira maaş alırken, bugün Nusret’in cirosu 180 milyon dolar oldu. Bu ödülü ortaklarım ve ekibim adına alıyorum.” demişti.

<< Önceki Haber Şahenk ile tanıştı, servet buldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER