Sağlıkta şok! 400 eczanenin şifresi iptal edildi

AKP'nin cadı avı ve soykırım faaliyeti devam ediyor. Fişlenen 400 eczanenin ilaç provizyon sistemi olarak bilinen Medula şifreleri iptal edildi, ödemeleri donduruldu.

samanyoluhaber.com

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) fişlediği 400 eczanenin şifrelerini iptal etti. Bu eczanelerin ilaç provizyon sistemi olan Medula'nın ekranları karartıldı. Şifrelerin iptal edilmesiyle bu eczanelerden SGK kapsamında ilaç tedarik edilemeyecek. Yani hastalar bu eczanelerden ilaç alırken ücretini ödemek zorunda kalacak. 

İlk etapta 400 eczanenin fişlendiğini belirten SGK yetkilileri, bu sayının artabileceğinin sinyalini verdi. 

Fatura kesmeleri de engellenen eczacılara kurum tarafından yapılacak ödemeler de donduruluyor. Bu gelişmelerin Türkiye çapındaki sağlık hizmetlerinde krize sebep olacağı belirtiliyor. Hayati tehlikesi bulunan hastaların acil ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için bu eczanelere başvurması durumunda ilaç tedarik edemeyeceği ve başka bir eczane buluncaya kadar sıkıntı yaşanacağı ifade ediliyor.

DEPOYA İNCELEME

Yetkililer, Türkiye genelinde yaklaşık 25 bin eczaneden 24 bininin SGK ile çalıştığını, incelemelerin devam ettiğini, fişlenen eczacılarla ilgili de yasal sürecin başlatıldığını kaydetti. Halen yaklaşık bin 500 eczanenin incelemeye alındığı öğrenildi. İncelemede bu eczacılarla çalışan ilaç depoları da mercek altına alınacak. İlaç depolarının eczacılarla yaptığı para trafiği ve hesap hareketleri araştırılacak.
<< Önceki Haber Sağlıkta şok! 400 eczanenin şifresi iptal edildi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER