Klima kullananlar dikkat!

Klima çeşitli göz hastalıklarına sebep oluyor

Klima kullananlar dikkat!

Türk Oftalmoloji Derneği  Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, klima ve benzeri ısı değişikliği sağlayan  cihazların göz yaşı filminin incelmesine, yaşın buharlaşmasına neden olarak  çeşitli göz hastalıklarına yol açtığını söyledi.

         Prof. Dr. Kaynak, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının  artmasıyla birlikte serinlemek amacıyla kullanımı yaygınlaşan klimanın bazı göz  hastalıklarına da yol açtığı uyarısında bulundu.
         Klimanın alışveriş merkezlerinden otomobillere, konutlardan iş ortamına  kadar hayatın her alanında bulunduğunu ve ortamların havasının suni olarak  ayarlandığını dile getiren Kaynak, şöyle konuştu:
         "İnsanların bulunduğu birçok ortam klimayla havalandırılıyor. Ortamların  havası suni olarak ayarlanıyor. Gerek gözde kuruma buharlaşma ilişkisi gerekse havadaki partiküller hem göz sağlığı hem de üst solunum yolları açısından bir risk faktörü oluşturuyor. Gözyaşı son derece önemli bir sıvıdır. Gözün yüzeyinin sürekli rutubetli  kalması, kaygan olması ve göz yüzeyinin korunması, daha kaliteli görme açısından  çok katkısı vardır. Ama en önemli katkısı göz kapakları açıp kapanıyorken  gözümüzün yüzeyinde bir sürtünmenin meydana gelmesini önler. Klimalı ortamlar  rutubetin eksilmesine yol açar. Klima ve benzeri ısı değişikliği sağlayan  cihazlar, göz yaşı filminin incelmesine, yaşın buharlaşmasına yol açar ve gözde  kuruluklar ortaya çıkar. Gözyaşının kuruması da kızarıklığa, batma, yanma gibi  rahatsızlıklara yol açar. Bunlar bazen günlük hayatımızı ve yaşam kalitemizi  olumsuz yönde etkiler."
         
     
<< Önceki Haber Klima kullananlar dikkat! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER