Kan şekerinizi düşürmenin 8 yolu

Kan şekeri yüksek olanlar son derece basit ancak etkili bir yöntemle bu oranı düşürebilir

Kan şekerinizi düşürmenin 8 yolu

Kan şekerini düşürmenin en kolay yolu, her gün 20-30 dakika egzersiz yapmaktır. Yürüyün, koşun, bisiklete binin veya basit fiziksel egzersizler yapın.

2-3 saat arayla yemek
Sık ve az beslenme taktiği kan şekerinizi düzenleyen en önemli formüldür. Uzun açlıklar kan şekerinizi yükseltir. Az yiyin ve sık yiyin.

Doğru besini seçin
Glisemik indeksi yüksek gıdalar, kan şekerinizi hızla yükseltir. Patates, pirinç ve beyaz ekmek gibi besinler yerine, lif, yulaf ezmesi, sebze gibi glisemik indeksi düşük besinleri tercih edin.

Şeker
Rafine şekeri hayatınızdan çıkarın, doğal tatlandırıcılara yönelin. Rafine şekerin, kan şekeriniz üzerinde oldukça olumsuz etkisi vardır.

Kötü karbonhidratı kesin
Pirinç, beyaz ekmek, kek, soda, reçel, kurabiye ya da makarna gibi rafine ya da kötü karbonhidratlar, vücutta çok hızlı glikoz haline gelir ve önemli ölçüde kan şekeri etkiler.

Daha fazla lif yiyin
Lif; meyve ve sebzelerde bulunan ve yemekten sonra çok hızlı yükselen kan şekeri önler. Keten tohumu, fasulye, yulaf ezmesi, Brüksel lahanası, havuç, armut, portakal, greyfurt, ve fıstıkta bol miktarda bulunmaktadır. 

Doğal takviyeler
Doğal besin takviyeleri almak da kan şekeri düşürmek ve sağlıklı bir düzeyde tutmak için çok iyi bir yoldur. Çemen tozu, ginseng, kabak özü, yaban mersini, acı kavun, tarçın, krom, çinko, magnezyum ve vanadyum gibi mineraller, düşük yüksek şeker seviyesi için en iyi diyet takviyelerinden bazılarıdır. 

Çay için
Şekersiz yeşil veya siyah çayın düzenli tüketimi de, kan şekerini düşürmeye yardımcıdır. Kolesterol ve kan şekeri düzeylerini stabilize eder. 
<< Önceki Haber Kan şekerinizi düşürmenin 8 yolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER