'Sadede gel Çavuşoğlu'

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Türkiye'nin ekonomik sıkıntıları nedeniyle Almanya ile ilişkilere dair olumlu mesajlar verdiğini söyledi.

SHABER3.COM

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Almanya ile ilişkilere dair olumlu mesajlarının Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik durumdan kaynaklandığını söyledi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın hakkında birçok kez "ajan, casus, terörist" ifadelerini kullandığı tutuklu gazeteci Deniz Yücel için bir yılı aşkın süredir iddianame bile hazırlanmamış olmasının kendisini üzdüğünü söylemişti. 

Dışişleri Bakanı, ayrıca iki ülkenin de ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu belirtip, Almanya vatandaşlarına "Türkiye'ye tatile gelin" çağrısı yapmıştı.

Çavuşoğlu'nun sözleri hakkında Berliner Zeitung'a konuşan Yeşiller Eş Başkanı Özdemir, "Türk Dışişleri Bakanı Türk yargısının bağımsız olduğu yönündeki lafları bir kenara bırakıp, sadede gelmeli: Türk devletinin ekonomik durumu kötü ve siyasi ve ekonomik açıdan yalnızlaşan ülkeyi gelecek cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlayabilmek için ülkenin acilen Alman turistlere, Alman yatırımcılara ihtiyacı var" dedi.

Özdemir, Türkiye'de siyaset ve sivil toplum temsilcileri cezaevinde bulunduğu sürece, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ve Almanya ile ilişkilerinin normalleşmesinin de mümkün olmadığını vurguladı.
<< Önceki Haber 'Sadede gel Çavuşoğlu' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER