Şaban Sevinç: Muhalif kanalların Digiturk'ten çıkarılması, terördür

Şaban Sevinç: Muhalif kanalların Digiturk'ten çıkarılması, terördür

Tivibu, Turkcell Tv ve son olarak Digiturk'ün özgür medyaya sansür kararına her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç, basına karşı sistematik bir baskı uygulandığını ve terör olduğunu söyledi.

CHP Samsun Milletvekili adayı olan Şaban Sevinç, seçim ve adaylığı ile ilgili kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yafeya Otel'de düzenlenen basın toplantısında hükümetin muhalif medyaya yönelik baskılarını eleştiren Sevinç, "Basına sistematik bir baskı uygulanıyor. Basın özgürlüğüne yönelik baskılar yıllardır vardı. Ben de Halk Televizyonu yöneticisi olarak aynı baskıları ben de yaşıyorum ama bana belli bir noktaya kadar gelebiliyorlar ama sonrasında haddini biliyor ve bizim üzerimize daha fazla gelemiyorlar Halk Televizyonu olarak. Ama maalesef üzerine gidebilecekleri medya organlarına ekonomik ve mali baskılar uyguluyorlardı. Fakat son zamanlarda AKP bunu fiili saldırıya dönüştürerek terör haline getirdi. Gençlik kolları başkanı olan milletvekili yüzlerce kişiyi örgütleyerek Hürriyet gazetesine gece yarısı gelip camlarını kapılarını kırdılar. Türkiye maalesef böyle bir atmosfer içerisinde. Bunun adı da terör. Şimdi dün gördüm bir takım kanalların Digiturk Platformu'ndan çıkarıldığını, bu akıl alır gibi değil. Bakıyorsunuz hangi kanallar çıkarılmış Digitürk'ten diye Samanyolu, Bugün gibi yandaş olmayan kanallar olduğunu görüyorsunuz." dedi.

"KİMSE 36 YAŞINDAKİ BİRİNE 89 TANE İHALE VERMEZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili olan Çiğdem Karaaslan'ın 36 yaşında olmasına rağmen devletten 89 adet ihale almasını da eleştiren Şaban Sevinç, "Ben bakan olursam bizim bir milletvekiline de benim başında olduğum bakanlık sürekli ihaleleri aynı kişiye verirse bundan ne anlamak gerekir? 'İhaleleri hep ona verdiğine göre bir ortaklığı var dersiniz' ama bizim tepemizde bir de başbakanımız ya da genel başkanımız olacak bu yaşananları o kişi görüyor. Şimdi yedirir mi? Yedirmez değil mi? Ben ihaleleri arkadaşıma verirsem küçük ortak olurum ben benim başımdaki kişi ise büyük ortak olur. Yani 10 liralık işi 20 liraya yaptırıyorsun sonra da o 10 lirayı yan taraftan alıyorsun. Yani 10 liranın sadece 1 lirasını o küçük ortak alabilir. Bu sistemde yedirmezler. Bir haksızlık, usulsüzlük yoksa kimse 36 yaşında peyzaj mimarına 89 tane ihale vermez. Bu 89 ihale rakamı bile başlı başına bir yolsuzluktur, skandaldır ve rezalettir. Demek ki burada bir düzen kurulmuş. Bunun Samsun'da konuşulması lazım bu skandalla kaynaması lazım Samsun'un. Bu hanım efendi ile bakanın Samsun'da dolaşamaması lazım. Bu ihaleleri spor bakanı dedesi İlyas Kılıç'tan kalan maldan mülkten vermiyor ki? Bu ihalelerin parasını bizlerin verdikleriyle oluşan bütçeden halkın kasasından veriyor." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Şaban Sevinç: Muhalif kanalların Digiturk'ten çıkarılması,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER