Sabah yazarı 1 Dolar'ın 'statü' ve 'şifre' olmadığını itiraf etti!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'liler başta olmak üzere 15 Temmuz'dan bu yana darbe girişimini Hizmet Hareketi'yle ilişkilendiriyor ve en büyük delil olarak da bazı asker bürokrat ve gazetecilerin evinden çıkan bir dolarları gösteriyorlardı. Havuz Medyası 2 ay boyunca "1 Dolar'ın sırrı" haberleri yaptı. Defalarca "1 Dolar'ın sırrı'nı çözdüler! Ama sonunda bizzat Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu operasyonlarda ele geçen 1 Dolar'ların statü ve şifre olmadığını itiraf etti. Oysa o yalanla hala yüzlerce insan tutuklu bulunuyor!

SHABER2.COM

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye 2 aydır "1 Dolar" efsanesini konuşuyor. Polis 2 aydır yüzlerce insanı evinde bir dolar çıktığı iddiasıyla gözaltına alıyor, mahkemeler tutukluyor, Havuz Medyası da istihbaratın servis ettiği haberleri yapıyor. Öyle ki neredeyse her gün "1 Dolar'ın esrarı çözüldü" haberi okuyoruz.

Ancak Sabah yazarı Okan Müderrisoğlu çok önemli bir itirafta bulundu. 1 doların her hangi bir şifre statü ya da örgütsel bağ anlamına gelmediğini yazdı.  Oysa Sabah gazetesi 62 fotoğraftan oluşan bir foto galeri yapmış, masonik hikayeler anlatmış ve iddiasını desteklemek için Erbakan'ın adını dahi kullanmıştı!

1 dolar sebebiyle aralarında Korgeneral İbrahim Yılmaz'ın da olduğu çok sayıda asker halen tutuklu.

A Haber 1 Dolar meselesini öyle abarttı ki 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin birbirlerini tanımak için 1 dolar gösterdiğini savundu.


15 Temmuz sonrası yüzlerce memur 1 dolar gerekçesiyle cadı avının mağduru oldu.


Havuz Medyası defalarca MİT'in servis ettiği metinleri haber olarak yayınladı. Ve şifrenin çözüldüğünü savundu.


İçişleri Eski Müsteşarı Şahabattin Harput'un tutuklanma gerekçelerinden biri de 1 Dolar'dı.


Yüzlerce insan evinden çıkan 1 Dolar sebebiyle hain ilan edildi.


Havuz medyası hemen her gün yeni bir '1 doların şifresi çözüldü' haberi yaptı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan yüz binlerce insanı ruhunu bir dolara satmakla suçladı.


Başbakan Yıldırım 15 Temmuz sonrası yaptığı konuşmalarda 1 Dolar'ın bir şifre olduğunu savundu.


Sabah yazarı 2 ay sonunda 1 dolarların her hangi bir şifre anlamına gelmediğini itiraf etti. Yeni uçuk bir sürü senaryo anlatan Okan Müderisoğlu 1 şifre statü ve örgütsel bağ olduğuna dair bir tespit yapılamadığını yazdı.


<< Önceki Haber Sabah yazarı 1 Dolar'ın 'statü' ve 'şifre' olmadığını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER