'S-400'leri NATO sistemine entegre etmeyeceğiz'

Milli Savunma Bakanı Işık, Rusya ile Türkiye arasındaki görüşmelerin devam ettiği S-400 füzelerinin NATO sistemine entegre edilmeyeceğini açıkladı.

SHABER3.COM

Rusya ile Türkiye arasındaki S-400 görüşmelerinde ilerleme sağlandığını kaydeden Işık, “S-400’ler NATO sistemine nasıl entegre edilecek?” sorusuna, “NATO sistemine entegre etmiyoruz” diye cevap verdi. Işık, “Kendi imkanlarımızla kurmuş olacağız” dedi.

‘ALMANYA, KREDİSİNİN SONSUZ OLMADIĞINI BİLMELİ’

Işık’ın gündeminde Adana’daki İncirlik Üssü’ndeki Alman askerleri de vardı. Almanya’nın son dönemdeki tavrını sürdürmesi durumunda İncirlik dahil birçok tedbirinin masada olduğunu söyleyen Işık, “Almanya’nın kredinin sonsuz olmadığını bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

‘MÜNBİÇ’TE ABD VE RUSYA VAR, SÖZLERİNİ TUTMALARINI BEKLİYORUZ’

Bu arada Işık, Fırat Kalkanı harekatında El Bab’dan sonra hedef olan Menbiç’le ilgili de şunları söyledi: “Kırmızı çizgimiz, birinci önceliğimiz PYD’nin Münbiç’ten sökülüp çıkarılmasıdır. An itibari ile askeri seçenekten çok diplomatik seçeneği zorlamak durumundayız. Çünkü orada ABD ve Rusya var. Sözlerini tutmalarını bekliyoruz.”
<< Önceki Haber 'S-400'leri NATO sistemine entegre etmeyeceğiz' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER