Rusya: Türkiye, uçak olayının facia olduğunu anlamadan ilişkiler düzelmez


Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin uçak olayının facia olduğunu anlamadan ilişkileri düzelmeyeceğini açıkladı.

Sputnik'e konuşana Zaharova, uçak olayının kendileri için facia olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rusya iki tane pilota, Türkiye gibi dostunu kaybetti." sözlerini hatırlatan Zaharova, "Öncelikle bu insanlar bizim vatandaşımız. Ne demek pilotlar yüzünden? Asıl biz pilotlarımızı kaybettik. Evet ne yazık ki ikili ilişkiler kötüleşti, bozuldu. Ama hayatını kaybeden pilotlarımız oraya tatile, turizm amacıyla gitmediler. Onlar sadece Rusya'nın çıkarlarını değil, aynı zamanda dünya kamuoyunun çıkarlarını koruyordu. Çünkü bölgede uluslararası kamuoyu tarafından tanınan terör örgütlerine karşı mücadele ediyorlardı. Dolayısıyla Ankara bu olayın bizim için gerçekten de büyük bir facia olduğunu anladığı takdirde, o zaman ilişkilerimizin düzelmesine doğru gelişmeler olur." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE BİR ŞEY Mİ SAKLIYOR?"

'Rusya, Suriye'de sivilleri bombalıyor' haberleri yalanlayan Zaharova, kanıtın gösterilmesini istedi. Türkiye'nin gözlem uçuşuna izin vermediğini hatırlatan Zaharova, "Rusya, Türkiye-Suriye sınırında yaşananları görmek istiyor. Saklanacak bir şeyler mi var? Bu kimin suçlu olduğu sorusunun en güzel yanıtı. Eğer uçaklarımızın görev yapmasına izin vermiyorsanız demek ki, Türkiye-Suriye sınırında başta petrol kaçakçılığı olmak üzere diğer kaçakçılık, militan sızdırılması ve başka suçlarla ilgili kuşkular için gerçek bir gerekçe var." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Türkiye, uçak olayının facia olduğunu anlamadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER