Rusya, Suriye'ye sarin gazı kaçıranların cezalandırılmasını umuyor


Rusya yönetimi, IŞİD'in elindeki sarin gazıTürkiye'den aldığı şeklindeki iddiaların incelenmesini ve sarin gazını kaçıran kişilerin cezalandırılmasının beklendiğini açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bu konuda Birleşmiş Milletler ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW)'nün de devreye girebileceğini söyledi.

Bakanlığın sitesinde yer alan açıklamasında Mariya Zaharova, "Türk dışişleri bakanlığı yetkilisinin, bir CHP üyesinin 2013 yılında, Türkiye'den Suriye'ye sarin gazı kaçırıldığı skandal olaydan bahsettiği açıklamalarına ilişkin yorumuna dikkat çekiyoruz." dedi.

Zaharova, "Bu ve benzer suçu işleyenlerin belirlenmesini ve gereğince cezalandırılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Rus Sözcü, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Suriye'de kimyasal silah kullanımına ilişkin 2235'inci kanununa göre çalışmaya başlayan Birleşmiş Milletler ve OPCW ortak mekanizmasının" da bu konuyu kolaylaştırabileceğini savundu. Zaharova bu mekanizmanın, suçluların bulunmasını mümkün kılabileceğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, Suriye'ye sarin gazı kaçıranların cezalandırılmasını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER