Rusya, ÖSO ile temasa hazır

Rusya, ÖSO ile temasa hazır

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile temas kurmaya hazır olduklarını açıkladı. Rus Bakan, ABD'nin ÖSO ile ilgili kendilerin bilgi vermediği eleştirisi de getirdi.

Moskova'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Lavrov, "ÖSO ile ilgili ABD'den bilgi istedik. ÖSO gerçek dışı bir yapılanma. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den ÖSO'nun bulunduğu bölgeler ve komuta yapısı ile ilgili bilgi istedim. Eğer gerçekten ÖSO vatansever Suriyelilerden oluşan silahlı muhalif bir örgütse bu yapı ile temasa geçmeye hazırız. Bunu gizlemiyorum." dedi.

ABD'nin Suriye'de bulunan Rus Hava ve Uzay Kuvvetleri birliklerine yönelik harekete geçeceği yönündeki iddialara cevap veren Lavrov, Suriye'deki operasyonlarla ilgili ABD ile temas halinde olduklarını söyledi. Savunma Bakanlarının video-konferans yolu ile özel olarak görüştükleri bilgisini paylaşan Lavrov, "ABD'ye yeni bir görüşme teklifinde bulunduk. Terörle mücadele çerçevesinde ABD ile işbirliğini geliştirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

ESED'İN DEVRİLMESİ ULUSLAR ARASI HUKUKUN İHLALİ OLUR

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Beşşar Esed'in devrilmesine yönelik girişimlerin de uluslar arası hukukun ve 30 Haziran 2012'de Cenevre'de kabul edilen BM Güvenlik Konseyi kararının en ağır ihlali olduğunu vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, ÖSO ile temasa hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER