Rusya, IŞİD'i Hazar Denizi'nden fırlattığı füzelerle tekrar vurdu


Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de IŞİD hedeflerinin Hazar Denizi'nde bulunan savaş gemilerinden fırlatılan füzelerle vurulduğunu açıkladı. Bakanlık söz konusu füze fırlatma anı görüntülerini yayınladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Suriye'deki operasyonlarla ilgili bilgi veren Savunma Bakanı Sergey Şoygu, "Hazar Denizi'nde bulunan 4 savaş gemisinden IŞİD hedeflerine 12 füze fırlatıldı. Rakka, İdlib ve Halep bölgelerinde yedi hedefe atıldı. Tüm hedefler imha edildi." bilgisini verdi.

Şoygu, bin 500 kilometrelik mesafeden teröristlere füze attıklarını belirtti.
Şoygu son 4 günde Suriye'de teröristlere 101 füze fırlatıldığına işaret ederek, "Bunun yanında sadece bir bölgede 600'den fazla terörist öldürüldü." dedi.

Putin de konuşmasında, "Hedeflerimizi başarılı şekilde yerine getiriyoruz. Fakat Suriye'yi teröristlerden temizlemek ve Rusya'yı da terör eylemlerinden uzak tutmak için bu çalışmalar yetersiz. Önümüzde yapılması gereken büyük işler var. Umarım ki gelecek adımlarımız da böyle kaliteli, profesyonel olacak ve beklenen sonuçları verecek." şeklinde konuştu.

7 Ekim'de de Rusya Suriye'de IŞİD hedeflerini Hazar Denizi'nde bulunan 4 savaş gemisinden fırlatılan füzelerle vurmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, IŞİD'i Hazar Denizi'nden fırlattığı füzelerle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER