Rusya ile gerginlik, Kafkas toplantısına da olumsuz yansıdı


Rusya ile gerginlik; Türkiye'deki 55 derneğin üyesi olduğu Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 7. Olağan Genel Kurulu toplantına da olumsuz şekilde yansıdı. Toplantı için yurt dışından davet edilenler Rus yetkililerin 'Türkiye'ye gitmeyin' uyarısı üzerine gelemedi.

KAFFED 7. Olağan Genel Kurulu, Ankara TES-İş Sendikası'nın salonunda yapıldı. Rusya ile Türkiye arasındaki düşürülen uçak krizi nedeniyle katılımın az olduğu gözlenen toplantıda, mevcut Genel Başkan Yaşar Aslankaya, oluşturduğu yönetim kurulu ile birlikte tek aday oldu.

Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Aslankaya etkinlik sürerken Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan), Rusya ile yaşanan krizin kendilerini nasıl etkilediği sorusunu cevapladı.

ÇERKES DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRETMENLERİ GERİ ÇAĞIRILDI

Aslankaya, kendileri açısından son derece riskli şeyler taşıyan bir durum olduğuna işaret ederek, "Çok stratejik ilişkileri olan bir ülke Rusya, Türkiye için. Dolayısıyla bizim anavatanımız olması hasebiyle oradaki yurttaşlarımızla olan ilişkilerimiz açısından da son derece önemli. Dünya kadar işadamı oraya gitmiş yerleşmiş insanlar, öğrencilerimiz var. Orada, gerginlikten olumsuz etkileniyorlar. Örneğin bu toplantıya gelecek dernek başkanları gelemedikleri için bu toplantıya katılamadılar. Sonuçta Türkiye Cumhuriyeti ve Çerkes halkına ciddi zararlar verecek bir gerginlik bu. Bir an önce her iki tarafın akl-ı selimle yaklaşmasını, düşünmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Rusya'da okuyan 300 kadar öğrencinin ailelerinin tedirgin olduğunu, Düzce Üniversitesi Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerinin geri çağırıldığına dikkat çeken Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Aslankaya, "En alt düzeyden en üste kadar olumsuz bir durum. Hiç kimsenin yararına değil. Bir an önce düzeltilmesi gerekiyor." çağrısında bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya ile gerginlik, Kafkas toplantısına da olumsuz yansıdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER