Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov'un bugün Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor


Konaşenkov, Gerasimov’un Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile bir araya geleceğini, görüşmede Suriye’deki son durum ve askeri iş birliği konularının ele alınmasının beklendiğini ifade etti.
Bakanlar Suriye konusunu görüşmüştü
Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Ağustos ayı sonunda Türkiye'nin Suriye'de başlattığı Fırat Kalkanı operasyonu konusunda bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Görüşme sonrası Moskova'dan yapılan açıklamada, Lavrov'un Türkiye ve Türk ordusu tarafından Özgür Suriye Ordusu'nun Suriye'deki operasyonlarıyla ilgili endişelerini mevkidaşı Çavuşoğlu'na ilettiği belirtilmişti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Türkiye'yi IŞİD'le mücadele eden muhalifler ve Suriyeli Kürtlerin dâhil olduğu etnik gruplara saldırı düzenlemekten kaçınmaya ve tüm tarafları Suriye'deki terörist gruplarla mücadele etmeye çağırdıklarını kaydetmişti.
Ankara'dan yapılan açıklamada da operasyonla ilgili Lavrov'un bilgilendirildiği belirtilmişti.
<< Önceki Haber Rusya Genelkurmay Başkanı Türkiye'ye geliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER