Rusya Enerji Bakanı Novak: Petrol üretimini sabitlemezsek fiyatlar yükselmez


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, petrol üretiminin sabitlenmesi konusunda anlaşmaya varılamaması durumunda petrol fiyatlarındaki düşüklüğün 2 yıl daha devam edebileceğini söyledi.

OPEC ülkeleri ve Rusya arasındaki petrol üretimi sabitleme anlaşmasını değerlendiren Novak, "Eğer ülkeler bu konuda anlaşamazlarsa, önümüzdeki süreçte rekabet artacaktır. Petrol üretimini artırabilen ülkeler artırmaya devam edecekler ve petrol fiyatlarındaki düşüklük daha uzun bir dönem devam edecek." şeklinde konuştu. Novak'ın sözlerine göre Rusya, 2016 yılında petrol üretimini artırmayacak ve 2015 yılı seviyesinde tutacak.

Petrol üretimini azaltmanın, sabitlemekten daha kolay olabileceğini öne süren Novak, "Her ülkenin farklı petrol üretim durumu var. Petrol üretimini azaltmak da çok zor, çünkü petrol fiyatları düşmeye başladığından bu yana kimi üretimini artırırken kimi ise sabit tuttu." dedi.

Enerji bakanı petrol fiyatlarıyla ilgili bir tahminde bulunmaktan kaçındı. Novak, "Pazarın kendisinin tepki vereceğini düşünüyoruz. Aslını söylemek gerekirse fiyatlar çok yükselmez, varil fiyatı 50-60 doları geçmez." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Enerji Bakanı Novak: Petrol üretimini sabitlemezsek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER