Rusya Dışişleri: Ankara-Moskova ticari ilişkileri ek ivme kazanacak


Rusya Dışişleri Bakanlığı, Batı'nın Moskova'ya uyguladığu ambargolar bağlamında Türk-Rus ekonomik ticari ilişkilerinin ek ivme kazanabileceğini vurguladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Sergey Lavrov'un 25 Kasım tarihinde İstanbul'da Beşinci Rusya-Türkiye Ortak Stratejik Planlama Grubu Toplantısı'na katılacağını hatırlattı. Resmi açıklamada, "Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırım baskısı koşullarında ticari ekonomik alanlarında Rus-Türk karşılıklı işbirliği ek ivme kazanabilir. Her iki ülkenin ilgili kurum ve iş dünyası kurumları, ticari hacimlerin artması ve Rusya'ya yönelik Türk gıda ürünlerinin sevkiyatının artırılması ile konularda yoğun çalışmalar yapmakta. Burada önemli rolü enerji alanında işbirliği oynamakta." denildi.

AKKUYU İKİLİ STRATEJİK PROJE

Akkuyu nükleer santral inşaatı projesini stratejik proje olarak nitelendiren Rusya Dışişleri, çalışmaların plana göre yapıldığına ve Türk öğrencilerin nükleer eğitimi aldığına vurgu yaptı.
Türk Akım doğalgaz boru hattı projesinin öncülük projelerden biri olduğuna işaret eden Rusya Dışişleri, söz konusu projenin ilk hattının inşaatı ve işletime açılması için koşulların oluşturulması hususunda anlaşmaların zamanında ve kararlı şekilde yapılmasını umduklarını belirtti. Açıklamada, Mayıs ayından bu yana Türk tarafının incelemesine sunulan proje bağlamında hükümetler arası sözleşme ile ilgili müzakere sürecinin bir an önce tekrar başlatılmasını bekledikleri vurgulandı.
Rusya Dışişleri, Rus Federal Uzay Ajansı Roskosmos tarafından Ekim'de Türksat 4B adlı yeni uydunun fırlatılmasının yüksek teknoloji alanında ikili karşılıklı işbirliğinin potansiyeli olarak değerlendirdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Dışişleri: Ankara-Moskova ticari ilişkileri ek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER