Rusya'da Yukos'un eski patronu Hodorkovski için arama kararı çıkartıldı


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel affı ile hapisten çıkan Yukos şirketi eski Başkanı Mihail Hodorkovski için Rusya'da arama kararı çıkartıldığı iddia edildi. Rus basınına göre, Hodorkovski 1998 yılında dönemin Nefteyugansk Belediye Başkanı Vladimir Petuhov'u öldürtmekle suçlanıyor.

Rus İnterfaks haber ajansına bilgi veren bir güvenlik gücü kaynağı, Hodorkovski için Rusya düzeyinde arama kararı çıkartıldığını iddia etti. Gelişmeler üzerine Hodorkovski sosyal paylaşım sayfasında Soruşturma Komisyonu tarafından ifadeye çağrıldığına yönelik belgenin babası tarafından teslim alındığını duyurdu. Eski oligarkın basın sözcüsüne göre, Hodorkovski gıyaben dahil soruşturmaya katılmayı planlamıyor.

Haziran ayında Rusya Soruşturma Komisyonu sözcüsü Vladimir Markin, söz konusu suikastla ilgili soruşturmayı tekrar başlattıklarını söylemişti. Markin'e göre, Hodorkovski suikast ve başka suçların azmettirici olabilir. Markin, "Yeni ortaya çıkan durumlarla ilgili olarak 1998'te öldürülen Nefteyugansk Belediye Başkanı Petuhov'un suikastına ilişkin soruşturma tekrar başlatılıyor. Böyle bir karar alındı. Soruşturma Komisyonu'nun edindiği bilgilere göre bu suikastın ve başka cinayetlerin azmettiricisi doğrudan Hodorkovski olabilir." demişti.

Vergi kaçırmak ve diğer mali suçlar nedeni ile Hodorkovski ve ortağı Platon Lebedev 11 yıla yakın hapis yattı. Hodorkovski ve Lebedev geçen yıl Putin'in özel affı ile serbest kalmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da Yukos'un eski patronu Hodorkovski için arama kararı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER