Rusya 23 ülkeden 59 diplomatı sınırdışı ediyor

Rusya, Skripal krizinde İngiltere’ye destek veren 23 ülkeden 59 diplomatı sınır dışı etme kararı aldı.

SHABER3.COM

Eski çifte ajan Sergey Skripal ve kızına zehirle düzenlenen saldırının ardından Rusya ile Batı arasında başlayan gerginlik tırmanıyor. Rusya, Skripal krizinde İngiltere’ye destek veren 23 ülkeden toplam 59 diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. 

Almanya, Avustralya, Arnavutluk, Danimarka, İrlanda, İspanya, İtalya, Kanada, Letonya, Litvanya, Makedonya, Moldova, Hollanda, Norveç, Polonya, Romanya, Ukrayna, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Çekya, İsveç ve Estonya’nın diplomatları "istenmeyen kişi" ilan edildi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından Cuma günü daha önce yapılan açıklamada ise Skripal olayında İngiltere ile dayanışma göstererek, Rusya’ya karşı dostça olmayan bir tutum izleyen ülkelerin büyükelçilerine yazılı nota verildiği ve Rusya’nın alacağı karşı önlemler konusunda bilgilendirildikleri belirtilmişti. 

Skripal ve kızına sinir gazı ile düzenlenen saldırıdan Rusya’yı sorumlu tutan İngiltere, Moskova’ya yönelik yaptırımlar kapsamında 23 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine karar vermişti. İngiltere ile dayanışma gösteren 26 ülke, toplam 150 Rus diplomatı sınır etme kararı almıştı. 

<< Önceki Haber Rusya 23 ülkeden 59 diplomatı sınırdışı ediyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER