Rusların üçte ikisi gıda tüketiminde tasarrufa gitti

Rusların üçte ikisi gıda tüketiminde tasarrufa gitti

Rusya Kamuoyu Araştırma Vakfı'nın (FOM)'un yaptığı araştırmaya göre son 3 ayda Rusların yüzde 63'ü gıda tüketiminde eski alışkanlıklarından vazgeçerek tasarruf yapma kararı aldı.

Ruslar son üç aylık dönemde farklı yöntemlerle gıda ürünlerinde kemer sıkmak zorunda kaldı. Buna göre; tasarruf yapanların yüzde 40'ı daha ucuz markalara yönelirken, bazı ürünleri hiç almayan veya aldığı miktarı azaltanların oranı da yüzde 30 olarak belirlendi. Bunun dışında yüzde 13'lük kısım ise daha az sıklıkla gıda almayı tercih etti.

Ankete katılanların yarısı, son altı ayda önceki dönemlere göre gıda ürünlerinde daha fazla tasarrufta bulunduklarını belirtti. Rusların yüzde 35'i bu dönemde gıda ürünü alışverişinde bir değişikliğe gitmedi. Ayrıca halkın yüzde 8'i gıdadan kısmadığını söyledi.

Ruslar en çok tasarrufu et, süt ve deniz ürünlerinde yaptı. Buna göre halk, et ve tavukta yüzde 29, peynir, sucuk, sosis vb. ürünlerde yüzde 23, balık ve deniz ürünlerinde yüzde 21, meyvede yüzde 19 ve konserve ürünlerinde de yüzde 17 oranında tasarruf yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusların üçte ikisi gıda tüketiminde tasarrufa gitti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER