Ruslar, yasağa rağmen sürekli Türk malı sokulmaya çalışılmasından rahatsız


Uçak krizinin ardından Türk mallarının ithaline yönelik aldığı yasağa rağmen, Türk mallarının ısrarla Rusya'ya sokulmak istenmesi Rus otoritelerini rahatsız etti.

Rusya Federal Bitki Koruma ve Karantina Servisi'nden (Rosselkhoznadzor), Rusya'ya sokulmak istenen yaklaşık 11 ton bozulmuş biberin sınırda durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada bozulmuş ürünleri Rusya'ya sokmak için sürekli girişimde bulunulmasından endişe duyulduğu belirtildi.

Rosselkhoznadzor'dan yapılan açıklamada zararlı böceklerin bulaştığı 10,7 ton biberin durdurulduğunu açıkladı. Bu hadisenin bir kez yaşanmamış bir durum olduğunu belirten Rosselkhoznadzor, bu durumun da kurumu endişelendirdiğini kaydetti.

Rusya, 1 Ocak 2016'dan itibaren bazı meyve ve sebzelerin Rusya'ya girişini yasaklamıştı.

SOÇİ'DE SAHTE TEKSTİL ÜRÜNÜ ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan Rusya'nın Soçi kentinde de Türkiye'den gelen "sahte" tekstil ürünlerine el konulduğu bildirildi. Tekstil ürünlerinin İstanbul'dan gelen bir Azerbaycan vatandaşı tarafından Rusya'ya sokulmak istendiği aktarıldı.

Soçi Gümrük İdaresi basın biriminden yapılan açıklamada söz konusu şahsın gümrüğe bildirmediği halde iki büyük bavulla 1154 parça kumaş ve perdeyle Rusya'ya giriş yapmak istediği belirtildi. CİHAN
<< Önceki Haber Ruslar, yasağa rağmen sürekli Türk malı sokulmaya çalışılmasından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER