Rus uzman, Aliyev'in eşini yardımcı olarak atamasını da 'Cemaat'e bağladı!

Hayal gücü ve mantıksızlık sınır tanımıyor! Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov, Mehriban Aliyeva'nın Azerbaycan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı görevine getirilmesinin "Cemaat ile ilgili" olduğunu öne sürdü.

Azerbaycan lideri Aliyev, eşini yardımcısı olarak atadı



Rus basınına konuşan Rusya Siyasi Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Sergey Markov İlham Aliyev'in eşi Mehriban Aliyeva'yı yardımcısı yapmasıya ilgili konuştu.

Sputnik'in haberine göre konunun "Cemaat ile ilgili" olduğunu savunan Rus "uzman" şunları söyledi:

"Aliyeva Azerbaycan'ın siyasi ve toplumsal hayatında büyük rol oynadı. Yeni göreve getirilmesi Azerbaycan'da siyasi istikrarın güçlendirilmesine katkı sağlayacak. Türkiye'de darbe girişimi çabalarının sonuçları bağlamında Azerbaycan'da da Anayasa değişikliği yapıldı. Bu karar da (Aliyeva'nın yeni göreve getirilmesi) bu Anayasa değişikliğiyle ilgili."

Türkiye'deki süreçle Azerbaycan arasında ilişki olduğunu savunan Markov, "Cemaat, Azerbaycan'da da faal çalışıyordu. Onların gücünü hiç bir şekilde gözardı etmemek lazım. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı Yardımcısı makamının oluşturulması ve Cumhurbaşkanı'nın (İlham Aliyev) yakını olan bir kişinin bu göreve getirilmesi, bazılarının mevcut cumhurbaşkanına yönelik yasadışı eylem isteklerini önlemek amacını taşıyor" dedi.

Markov'un bu görüşü, diplomatik çevrelerde gülünç bulundu ve alaya alındı.
<< Önceki Haber Rus uzman, Aliyev'in eşini yardımcı olarak atamasını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER