Bir siz eksiktiniz

Sınır hattında devriye uçuşu yapan Türkiye’ye ait 3 F-16, Suriye’ye ait 2 uçak ve füze sistemleri tarafından radar kilitleriyle taciz edildi.

Bir siz eksiktiniz

Rusya’nın Suriye’de operasyonlara başlamasından sonra sıklaşan “Türk uçaklarına tacize” bir yenisi daha eklendi.

Bugün gazetesinin haberine göre, bu sefer Suriye ordusuna ait SU-22 ve SU-24 uçakları 35 saniye boyunca 3 Türk F-16’sını taciz etti. Aynı uçaklar Suriye’de konuşlu SA füze sistemleri tarafından da 2 dakika radar kilitleri muhafaza edilerek tacizde bulunuldu.

RUSYA: 64, ABD: 24
Rusya Hava Kuvvetleri’nin cumartesi günü Suriye’nin değişik noktalarına 63 saldırı düzenlediği ve 53 hedefi yok ettiği açıklandı. ABD ve koalisyon ortakları ise Irak ve Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik 24 operasyon yaptı. Saldırıların 17’si Irak’ta düzenlenirken, 7’si Suriye’de oldu.


Rus uçaklarının Suriye topraklarındaki bombardımanı aralıksız devam ediyor.

‘ÇATIŞMAYALIM’ TOPLANTISI
ABD ve Rusya’dan yetkililer, Suriye üzerindeki uçuşlar sırasında uçakların karşı karşıya gelmemesi için ikinci kez video konferans gerçekleştirdi.

Geçen hafta İncirlik’ten kalkan 2 Amerikan uçağının Rus uçakları tarafından taciz edilerek, inişe zorlandığı iddia edilmişti.


Rusya’nın havadan saldırılarını fırsat bilen Suriye ordusu, kara harekâtını hızlandırdı. Ülkenin kuzey ve kuzeybatısında aralıksız bombardıman yapıyor.

PUTİN: MEZHEP SAVAŞINDA TARAF OLMAYIZ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin Suriye’deki bir mezhep savaşında taraf olmak istemediğini söyledi. Rossiya 1 televizyonuna konuşan Putin, Suriye operasyonunu uzun zamandır planladıklarını ancak burada kara savaşına
girmeyi düşünmediklerini ifade etti. Putin, “Bizim kesinlikle yeniden imparatorluk kurma ve Sovyetler Birliği’ni canlandırma arzumuz yok” diye konuştu.

IRAK, BAĞDADİ'NİN KONVOYUNU VURDU
Irak ordusundan yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyinde düzenlenen iki ayrı hava saldırısında IŞİD'in üst düzey yetkililerinin bir toplantısı ve IŞİD lideri Ebu Bekir El-Bağdadi'yi taşıyan bir konvoyun vurulduğu belirtildi. Saldırılarda bazı üst düzey IŞİD yetkililerinin öldürüldüğü ancak ölenler arasında El-Bağdadi'nin bulunmadı belirtildi. IŞİD'e karşı savaşan Sünni Sahva Güçleri'nin Komutanı Aşur el Mihelawi ise "Enbar'da seyir halinde olan Bağdadi'nin, konvoyuna yapılan hava saldırısı sonucu ağır bir şekilde yaralandığı bilgisi elimize ulaştı" iddiasında bulundu.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER