Rus- Türk İşadamları Birliği Başkanı: Aklıselimin kazanacağına inanıyoruz

Rus- Türk İşadamları Birliği Başkanı: Aklıselimin kazanacağına inanıyoruz

Rusya'da faaliyet gösteren Rus- Türk İşadamları Birliği (RTİB) Başkanı Naki Karaaslan, uçak krizi nedeniyle kötüleşen Ankara-Moskova ilişkilerinde aklıselimin kazanacağına inandıklarını söyledi.

RTİB ve uluslararası hukuk danışmanlığı kurumu BAKER McKENZIE tarafından Moskova'da düzenlenen ortak forumda Rusya yaptırımlarının Türk iş dünyası üzerindeki hukuksal etkileri ile ilgili konular masaya yatırıldı. Yaklaşık 80 Türk işadamının katıldığı forumda BAKER McKENZIE hukuk uzmanları Vladimir Yefremov ve Aleksandr Bıçkov, katılımcıların çeşitli sorularını yanıtladı. Rus uzmanlar, yaptırım koşullarında yabancı firmaların hukuk bağlamında nasıl hareket etmesi gerektiği hususunda Türk iş dünyası temsilcilerine bilgi verdi.

"SABIRLA HAREKET ETMEMİZ LAZIM"

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan RTİB Başkanı Karaaslan, Rusya'dan bazı olumlu sinyallerin geldiğine dikkat çekti. Karaaslan, "Devletin en büyük bankası Sberbank CEO'su German Gref ikili ilişkilerin 2016 yılında düzeleceğini söyledi. Dev doğalgaz kurumu Gazprom Başkan Yardımcısı Valeri Golubev de "Umarız aklıselim kazanır, Türkiye ile ilişkiler düzelir" dedi. Biz de buna inanıyoruz. Bu açıklamalar şunu gösteriyor: İşler devam edecek. Su akar, yolunu bulur. İki ülke arasındaki boru hatları ve nükleer santral gibi dev projeler var. Kimsenin de bu projelerden vazgeçeceği yok. Dolayısıyla buraya değerli işadamlarımızı davet ederek işin hukuki boyutunu anlatmaya, bilgiler vermeye çalıştık. RTİB olarak böyle toplantıları organize etmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de yine görüşmeler yapacağız. Ama arkadaşlara sabırlı olmayı tavsiye ediyorum. Bu kırılma dönemlerini atlatmak için sabır lazım. Bir iki dalga gelebilir. Bunları sabırla atlatmamız lazım." diye tavsiyelerde bulundu.
CİHAN
<< Önceki Haber Rus- Türk İşadamları Birliği Başkanı: Aklıselimin... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER