Rus turistler 6 Kasım'dan itibaren Mısır'a tatile gidemeyecek

Rus turistler 6 Kasım'dan itibaren Mısır'a tatile gidemeyecek

Rusya Federal Turizm Ajanslığı Rosturizm Başkanı Oleg Safonov, 6 Kasım 2015 tarihinden itibaren Rus turistlerin artık Mısır'a uçakla gidemeyeceğini açıkladı.

Resmi kanal Rossiya-24'e konuşan Rosturizm Başkanı, Rusya'dan Mısır'a giden uçak seferlerinin durdurulması ile ilgili yapılan açıklamaları değelendirdi. Safonov, "Bu nedenle Rus turistler, Mısır'a tatile gidemeyecek." dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov'un, Rusya'dan Mısır'a giden uçak seferlerinin durdurulması çağrısını destekledi. Konuyla ilgili basına konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Devlet Başkanı, bu önerileri doğru buldu. Putin hükümetten Rusya Terörle Mücadele Komitesi'nin (NAK) bu tavsiyelerini uygulamak için mekanizma oluşturulmasını istedi. Putin, Rusya vatandaşlarının vatanlarına dönmesi ile ilgili gerekli çalışmaların sağlanmasını istedi. Devlet Başkanı ayrıca uçak seferlerinin güvenliğinin sağlanması için Mısır tarafıyla karşılıklı işbirliğinin oluşturulmasını istedi." dedi. Konuyla ilgili Rusya Sivil Havacılık Kurumu Rosaviatsiya, söz konusu uçuşların durdurulması için gerekli çalışmaları başlattıklarını bildirdi.

FSB Başkanı Bortnikov, Mısır'da düşen Rus A321 uçağının gerçek düşüş sebebi tespit edilene kadar Mısır'a giden tüm Rus seferlerinin durdurulması çağrısında bulunmuştu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Kogalymavia Havayolu'na ait Airbus A321 tipi yolcu uçağı Moskova saati ile 06.51'de St. Petersburg'a varmak üzere Şarm-el-Şeyh Havalimanı'ndan havalanmıştı. Uçak ile bağlantı, havalandıktan 23 dakika sonra kesilmişti. Düşen uçakta 7 mürettebat dahil 224 yolcu hayatını kaybetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Rus turistler 6 Kasım'dan itibaren Mısır'a tatile gidemeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER