Ruslara göre Erdoğan blöf yapıyor

Rusya hükümetinin resmi gazetesinde yer alan habere göre, Erdoğan Afrin konusunda 'blöf' yapıyor ama Moskova yine de yaşananlardan endişeli.

SHABER3.COM

Tayyip Erdoğan'ın ‘Afrin’e girileceği’ yönündeki açıklamaları Rus basınında da yer buldu.

Rusya hükümetinin resmi gazetesi olan, Rossiyskaya Gazeta Erdoğan’ın sözlerini blöf olabileceğini yazdı ancak yine de Moskova’nın yaşananlardan endişe duyduğunu aktardı.  

"ERDOĞAN’IN EYLEMLERİ BLÖF GİBİ GÖRÜNÜYOR”

Gazetenin haberinde “Erdoğan'ın, ana müttefiki ABD'nin Suriye'deki 'vekil savaşçılarına' savaş açıp açmayacağı henüz belli değil. Şu ana kadar Erdoğan'ın eylemleri, Washington'a bu politikasından hiç hoşlanmadığını göstermek adına yapılan blöfler gibi görünüyor. Rusya tarafsız dursa da, tabii ki çok endişeli: ABD'nin körüklediği bir Türk-Kürt çatışması, Moskova için çok önemli olan Suriye'deki ulusal uzlaşı sürecini tehlikeye atar" denildi.

“AMAÇ SURİYE’DEKİ ÇATIŞMAYI KÖRÜKLEMEK”

Kremlin'e yakın İzvestiya gazetesi de Rusya Federasyonu Konseyi'nin Uluslararsı İlişkiler Komitesi'nden Vladimir Dzhabarov'un yaşananlardan ABD'yi sorumlu tutan sözlerine yer verdi. Dzhabarov açıklamasında “Amerikalıların, IŞİD'in yenilgisinden hayal kırıklığına uğradığını, şimdi de Türklerle Kürtleri silahlı çatışmaya sürüklediğini, aynı zamanda da ılımlı muhalifler dediği militanları silahlandırdığını söyledi. Senatöre göre tüm bunlar Suriye'daki çatışmayı daha da körüklemek için yapılıyor” dedi.

“RUS ASKERLERİ ZARAR GÖREBİLİR”

Nezavisimaya gazetesi ise Rusya'nın bölgedeki askerlerinin de olası bir operasyondan zarar görebileceğine dikkat çekti:

"Ankara'nın Kürtlere ve ABD öncülüğndeki koalisyona gönderdiği tehditler Rusya'ya bir mesaj olarak da görülebilir. Türk ordusunun Menbiç ve Afrin'deki olası düşmanca hamlesi, Rusya'nın barış güçlerini de tehlikeye atar. Türkiye'nin kendi jeopolitik ve ekonomik hedefleri var ve Suriye'nin sınır bütünlüğünü korumak bu hedeflere uzak. Rusya, Türkiye'nin bu hedeflerine özel bir ilgi göstermiyor. Ancak ABD ve Türkiye'ye yakın bazı silahlı Suriyeli muhalif grupların, Soçi'de düzenlenecek olan Ulusal Diyalog Kongresi'ne katılmayacağını bildirmesi not edilmeli." 

BBC Türkçe
<< Önceki Haber Ruslara göre Erdoğan blöf yapıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER