Rubin: Türkiye artık dost ve müttefik değil

Türkiye'nin, ABD-Rusya arasındaki krizde safını Rusya'dan yana seçiyor görüntüsü, Batı ittifakı içindeki yerinin sorgulanmasını da beraberinde getirdi.

SHABER3.COM

AKP ve özellikle Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirileriyle tanınan eski Pentagon yetkililerinden Michael Rubin, Batı'nın Türkiye'yi kaybettiği görüşünde. 

İki ülke arasında bir çatışma ihtimalinin düşük olmasına rağmen 'hayal edilemez' bir olasılık olmaktan çıktığını belirten Rubin, Türkiye'yi mevcut koşullara çekenin Erdoğan olduğu tespitinde bulunuyor. 

Washington Examiner'de yazan Rubin Batı'nın bir Türkiye problemi olduğunu öne sürerken Türkiye'nin tamamen kaybedildiğini belirtti.

Soğuk Savaş'ın aktörlerinin yer değiştirdiğine işaret eden Rubin'in, Türkiye'nin geçmişte Rusya ile ortak hareket eden Mısır ve Libya'nın rolünü üstlendiğini iddia ettiği yazısında ve Batı'nın o dönem Rusya'yı seçen ülkelerle müttefiklik bağlarını kopardığını ve savunma sırlarını paylaşmaya son verdiğini hatırlatıyor.

Rubin, ABD ve Avrupa’nın artık bir zamanlar olasılık dışı görünen şeylerin artık olası olduğunu kabullenmesi gerektiğini savunduğu yazısında, Erdoğan'la artık ortak olunamayacağını ve ABD'nin derhal İncirlik hava üssünü boşaltması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye ile istihbarat paylaşımı ile F-35 savaş uçakları dahil olmak üzere askeri teknolojilerin paylaşımının kesilmesinin, ABD’nin ulusal güvenliği için zaruri olduğunu ifade eden Rubin, yazısını şöyle sürdürüyor:

"Tarihçiler Türkiye’yi kimin kaybettiğini tartışabilirler ancak açık olan bir şey var ki o da Türkiye artık bir dost ve müttefik değil, bunun yerine Türkiye bir rakip ve potansiyel bir düşmana dönüşmüş durumda."
<< Önceki Haber Rubin: Türkiye artık dost ve müttefik değil Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER