RTÜK, nihayet IŞİD propagandasını gördü

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Kanal A televizyonunda yayınlanan ‘Sınır İhlali’ programında terör örgütü IŞİD ve El Kaide’nin eylemlerinin övüldüğü iddialarına ilişkin inceleme başlattı.

CHP'li RTÜK üyelerinden sert açıklama!

Video: Arşiv

Kurul üyesi Süleyman Demirkan’ın verdiği dilekçe üzerine programın bantları, İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nda incemeye alındı. Buradan çıkacak rapora göre program hakkında karar verilecek.

Başka dilden anlamıyorlar!

İktidara yakın Kanal A televizyonunda 18 Haziran 2016’da yayınlanan ‘Sınır İhlali’ programında katılımcılardan Hasan Açıkalın, canlı yayında terör örgütü IŞİD ve El Kaide’nin eylemlerini savunmuştu. Açıkalın, bir IŞİD mensubunun 50 kişiyi öldürdüğü Orlando katliamı ile ilgili soruyu, “Bir halk, saldırıya uğruyorsa bunun karşılığını her yerde verme hakkı vardır.” şeklinde cevaplamıştı. El Kaide mensuplarının gerçekleştirdiği ve 3 bine yakın kişinin öldüğü 11 Eylül saldırılarını da öven Açıkalın, “Müslümanlar artık karşılık verebildiklerini gösterdiler.” savunmasında bulunmuştu. El Kaide mensubu 2 kardeşin düzenlediği Charlie Hebdo saldırısını da onaylayan Açıkalın, “Bir sonuçtur bu. Başka türden anlamıyorlar. İslam’da sivil ayrımı yoktur.” sözleriyle izleyenlerin kanını dondurmuştu.

Rapor Üst Kurul’a gelecek

Skandal ifadelerle dolu programla ilgili yapılan şikayetler ve yayınlar sonrasında RTÜK harekete geçti. RTÜK üyelerinden Süleyman Demirkan, programın incelenmesi için kurul başkanlığına başvurdu. Bunun üzerine programın görüntüleri ‘İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nda incelemeye alındı. Dairenin hazırlayacağı rapor, RTÜK Üst Kurulu’na gelecek. Buradaki değerlendirme neticesinde Kanal A ile ilgili hangi yaptırımın uygulanacağı belirlenecek.

Skandal program yayına devam ediyor

Terör örgütü IŞİD’in propagandasının alenen yapıldığı Sınır İhlali programı ise halen yayında. Kanal A’da her cumartesi ekrana gelen programın terör propagandası yapılan bölümü de kanalın internet arşivinde duruyor. Diğer yandan IŞİD’e yönelik övgü dolu ifadeler kullanan Hasan Açıkalın’ın twitter hesabını kapattığı görüldü. Açıkalın’ın programdan önce de twitter hesabından terör örgütlerine yönelik hayranlık ifade eden paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıkmıştı.
<< Önceki Haber RTÜK, nihayet IŞİD propagandasını gördü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER