RTÜK Başkanı neden istifa etti?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, ailesinin sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa etti.

SHABER3.COM

RTÜK yetkililerinden alınan bilgiye göre Yerlikaya, annesinin geçirdiği kalp krizi sonrası hastanede yoğun bakım ünitesinde yaşamını sürdürmesi ve sağlık sorunları olan babasının rahatsızlığının artması sebebiyle 25 Kasım 2015'ten beri yürüttüğü başkanlık görevinden ayrıldı.

'En yaşlı RTÜK üyesi' sıfatıyla Arif Fırtına'nın başkanlığında yarın yapılacak haftalık Üst Kurul toplantısının birinci gündemi, başkanlık seçimi olacak. Kurul üyeleri kendi aralarından başkan ve başkanvekili seçecek.
Yerlikaya'nın RTÜK üyeliği ise devam edecek.

Yerlikaya hakkında RTÜK'te kadrolaşma ve akraba kayırmacılığı iddiaları bulunuyor ancak istifasıyla ilgili gelen kulis bilgileri de farklı.

YANDAŞ KANALLARA CEZA VERİLİNCE İSTİFA ETTİRİLDİ

Gazete Duvar'dan Özlem Akarsu Çelik'in haberine göre ise; RTÜK kaynakları, Yerlikaya’nın annesi ile babasının ciddi sağlık sorunları yaşadığını doğruladı. Ancak kaynaklara göre Yerlikaya bu nedenle istifa etmedi, “dizi yapımcıları ve iktidara yakın medya gruplarının bakana kendisini şikâyet etmesi üzerine istifaya zorlandı”…

‘MEDYA GRUPLARI VE DİZİ YAPIMCILARI BAŞKANI BAKANA ŞİKÂYET ETTİ’

RTÜK son zamanlarda FOX TV, Halk TV gibi televizyonlara ve bazı dizilere verdiği ağır cezalarla sık sık gündeme geliyordu. Ancak gözden kaçan, siyasi iktidara yakın medya gruplarının televizyon kanallarında yayınlanan dizilere de verilen ağır cezalar olduğu ve bunların ciddi rahatsızlık, şikâyet konusu olduğuydu.

RTÜK kaynakları şu bilgileri verdi, “FOX TV, Halk TV gibi kuruluşlara verilen cezalar RTÜK Başkanı için eleştiri konusu olmaz, aksine bundan memnuniyet duyulur. Ancak özellikle siyasi iktidara yakın bazı medya kuruluşlarında yayınlanan dizilere verilen ağır cezalar Başkana olan tepkiyi arttırdı. Burada temel sorun bir medya grubunun kayırılması, diğerlerinin cezalandırılması görüntüsü verilmesiydi. Bu pastanın yüzde 70’ine yakını Turkuvaz Medya Grubu’nun elinde. Geri kalan yüzde 30’unu ise diğer medya grupları paylaşıyor. Turkuvaz’a hiç ceza kesilmezken özellikle Demirören Medya Grubunun kanallarında yayınlanan dizilere verilen ağır cezalar, Yerlikaya’nın istifaya zorlanmasının temel gerekçesidir. Ekonomik kriz nedeniyle reklam geliri düşen kanallar, dizilere verilen bu ağır cezalardan şikâyetçiydi. Dizi yapımcıları ile medya gruplarının yöneticileri özellikle ATV gibi kanalların kayırılmasına, Müge Anlı, Esra Erol gibi tartışılan programlara imza atan isimler yaptıkları işlerle cezalandırılmazken SHOW TV, Kanal D gibi televizyonların yayınladığı dizilere ağır cezalar yağdırılmasına tepkilerini Bakana ilettiler. RTÜK’ten sorumlu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un şikâyetleri Külliye’ye de taşıdığına şüphe yok. Bütün bunların ardından Yerlikaya’ya istifa et denildi”.

<< Önceki Haber RTÜK Başkanı neden istifa etti? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER