Romanya, bir hizmet erini daha ebediyete uğurladı

Romanya’ya ilk hicret eden gönül erlerinden Orhan Öztürk, yakalandığı kansere yenik düşerek Hakk'a yürüdü

Romanya, hizmet eri Orhan Öztürk'ü ebediyete uğurladı

1995 yılında Romanya’ya gelen Orhan Öztürk, gazete temsilciliğinin ardından iş hayatına atıldı Ömrünün son dönemlerini sağlık problemleriyle iç içe geçiren Öztürk, hayır çalışmaları adına hiçbir aktiviteden de geri kalmadı. 
Kurban bayramında kapı kapı dolaşıp et dağıttı, uzak yakın demeden ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştu.

Orhan Öztürk’ün 5 yıl önce yakalandığı mesane kanseri, geçen yıl böbreklerine sıçradı. Tedavisini Türkiye üzerinden yürüten ancak 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, pasaport iptalleri sebebiyle 'mahsur kalma korkusu yaşayarak' Türkiye’deki hastane kontrollerine gidemedi, tedavisine Romanya’da devam etmek zorunda kaldı. 

İki böbreği de iflas eden hizmet gönüllüsü Orhan Öztürk, durumunun kötüleşmesi sebebiyle son bir umutla Türkiye’ye nakledildi. Ancak çok geç olmuştu ve ameliyat masasında ebedi aleme irtihal etti.

Orhan Öztürk’ün cenazesi baba ocağı Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy’de toprağa verildi. Cenazeye katılamayan yüzlerce hizmet gönüllüsü, Romanya başta olmak üzere bir çok ülkeden gönderdiği dua ve hatimlerle kendisine vefanın gereğini yaptı.

Yakınlarının anlatımına göre sakin ve hayırsever kişiliğiyle çevresine örnek olan Orhan Öztürk ağabey, dünyayı kalben terk edeli çok olmuştu; bedenen ise 48 yaşında aramızdan ayrıldı. 

Orhan Öztürk Samanyolu Televizyonu'nda yayınlanan Yeşeren Ümitler belgeselinde Romanya'daki ilk dönem çalışmalarını anlatmıştı (SEYRETMEK İÇİN TIKLAYIN)
Şimdilerde yakınları, hizmet gönüllülerinden merhum Öztürk'ün ruhuna dualar göndermelerini talep ediyor.

Samanyoluhaber.com
<< Önceki Haber Romanya, bir hizmet erini daha ebediyete uğurladı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER