Romanlar sorunlarını masaya yatırdı

Romanlar sorunlarını masaya yatırdı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kurulan Batı Karadeniz Romanlar Derneği, romanların sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşup tartışmak amacıyla toplantı düzenledi.

İlçede ki bir kafede düzenlenen toplantıya Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Erkan Kazım Adak, Yönetim kurulu ve Romanlar ile Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Roman Kültürünü Araştırma ve Uygulama Müdürü, Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Erdem Dirimeşe ve Romanlar katıldı. Toplantıda derneğe üye olan Romanlar sorunlarını anlatırken, Yönetim kurulu üyeleri ile BEÜ Roman Kültürünü Araştırma ve Uygulama Müdürü, Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Erdem Dirimeşe sorunları dinleyerek çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Dernek Başkanı Erkan Kazım Adak da amaçlarının Romanların sorunlarını Devlet işbirliği ile yapılacak projelerle ortadan kaldırmak olduğunu söyledi. Adak, "Batı Karadeniz Romanlar Derneği içindeki bireyleri ve üyeleri bilgilendirmek için burada bir araya geldik. İnşallah gideceğimiz yolda devlet işbirliği ile yapacağımız projelerle inşallah başarılı oluruz. Millete faydalı oluruz." dedi.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Roman Kültürünü Araştırma ve Uygulama Müdürü, Sosyoloji Bölümü Öğretim üyesi Yardımcı Doçent Doktor Erdem Dirimeşe de üniversite olarak amaçlarının bütün halkı içine alan merkezlerden birisi olan merkez olarak faaliyetlere destek olmak olduğunu ifade etti. Dirimeşe, "Biz Roman Derneğimizin daveti üzerine geldik. Öncelikli olarak onlara her konuda destek olmak, onlarla birlikte hem çalışmalar yapabilmek hem de birbirimizi tanımak, birbirimizi Zonguldak başta olmak üzere bu konuda yapılacak araştırmalarla tüm Türkiye'ye belki de dünyaya tanıtmak hedefi ile yola çıktık. Üniversitemizin bütün Zonguldak'ın problemleri ile ilgili, bütün halkı içine alan merkezlerinden birisi olarak Roman araştırma merkezi olarak bizlerde faaliyetlere destek olmaya çalışacağız." dedi.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. CİHAN
<< Önceki Haber Romanlar sorunlarını masaya yatırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER