Rize Türk Müziği Korosu, Amasya'da konser verdi


Rize Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Müziği Korosu, Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Amasya'da konser verdi. Açık alanda binlerce vatandaşların izlediği konser büyük beğeni topladı.

Rize Türk Müziği Korosu'na bağlı çeşitli meslek gruplarından 20 kişilik koro elemanı, Amasya Belediyesi'nin Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde konser vermek üzere Amasya'ya davet edildi. Konser öncesinde Ferhat ile Şirin Müzesi, Amasya Kalesi, tarihi konaklar ve manevi mekanlar başta olmak üzere birçok noktayı gezen ekip, daha sonra Amasya Belediyesi'nce Şehzade Caddesi üzerindeki Yeşilırmak kenarında oluşturulan konser alanına gelerek sahne aldı. Koro şefliğini Ethem Kaya'nın yaptığı konserde 8'i erkek, 12'si bayan olmak üzere 20 solist Türkiye'nin değişik yörelerinden derlenen 13 eserle kendilerini izlemeye gelen binlerce Amasyalı'ya unutulmaz anlar yaşattı. Özellikle solo eserler ve 'Çayelinden öteye', 'Tabancamun sapini', 'Derule' gibi Karadeniz eserleri izleyenlerce büyük beğeni kazandı. Konser, koro şefi Ethem Kaya'nın seslendirdiği bir bozok türküsü ile sona erdi. Konser sonunda Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir tarafından koro elemanlarına gül dağıtıldı.

MAKEDONYA KONSERİ İLE DEVAM EDECEKLER

Koro Müdürü Ahmet Topal, konser sonrası yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: "Koro ekibi olarak yıllardır birçok konsere imza attık. Tamamen her meslek dalından gönüllü üyelerimizle çıktığımız bu yolda yıl içerisindeki ikinci konserimizi vermenin gururunu yaşıyoruz. Koromuz her konserimizde büyük ilgi topluyor. Bizleri Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Amasya'ya davet eden tüm kesimlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İller arası kültürel alışveriş sağlamak amacıyla önümüzdeki günlerde Amasya Gençlik Korosu'da ilimizde bir konser verecek. Ekip olarak ilimizde yeni konserlerle müzikseverlerin karşısına çıkacağız. Ayrıca ilerleyen zamanlarda Makedonya'da da bir konser verme durumumuz var. Bunun için yetkililerle temaslarımız sürüyor." CİHAN
<< Önceki Haber Rize Türk Müziği Korosu, Amasya'da konser verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER