Reza Zarrab ABD'de hapiste.. Eşi KKTC'de vergi rekortmeni oldu...

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) konser vermeye giden sanatçılar KKTC Maliyesine vergi veriyor

SHABER3.COM

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) konser vermeye giden sanatçılar KKTC Maliye Bakanlığı Gelir ve Vergi Dairesi’ne yaklaşık yedi milyon liralık vergi ödemesi yaptı. En fazla vergiyi ise Ebru Gündeş ödedi.

Gündeş, ABD’de dolandırıcılıktan yargılandığı davada onlarca yıl hapis cezasıyla karşı karşıyayken savcıyla anlaşarak ‘sanık’ken ‘tanık’ konumuna geçen Rıza Sarraf’la evli.

DHA’dan Sefa Karahasan’ın haberine göre, neredeyse her hafta Girne’de sahneye çıkan Gündeş, 2017 yılında 2 milyon 10 bin liralık kazanç beyanında bulundu. Bu rakamın karşılığı olarak ise 414 bin 500 TL vergi verdi. Gündeş’i, 1 milyon 162 lira kazanç ve 240 bin lira vergi ile Funda Arar takip etti.

Tarkan ise vergi sıralamasında üçüncü oldu. Tarkan, yılbaşında sahne aldığı Kuzey Kıbrıs’ta, 1 milyon 86 bin lira kazanç elde etti. Tarkan, bu rakamın 225 binini KKTC Maliye Bakanlığı’na vergi olarak ödedi. Deniz Seki’nin, altı konser karşılığında 567 bin lira kazanç elde ettiği, 121 bin lira de vergi verdiği belirlendi.

DHA’ya konuşan üst düzey bir yetkili, sanatçıların vergilerini vermesinden memnun olduklarını söyledi.

Sanatçıların aldıkları ücretleri doğru beyan etmeleri gerektiğinin altını çizen yetkili, “Bazı sanatçıların gazetelerde yüksek ücretler aldığı yazıyor. Bu geçtiğimiz yıllarda biraz hafife alındı. Ancak bu yıl, bu haberleri ciddi bir veri kabul edeceğiz. Sanatçılar zorda kalmamak için gazetelerde çıkan rakamların kendilerini bağlamadıklarını da söylemeli. Bizler ikna olmaz isek, gazetelerde çıkan rakamlardan sanatçılara ayrıca vergi çıkarılabilir” dedi.
<< Önceki Haber Reza Zarrab ABD'de hapiste.. Eşi KKTC'de vergi rekortmeni... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER