Euronews muhabirine mülakat veren CHP’liye saldırı

Euronews'in 31 Mart Seçimi'ne dair sorularını cevaplandıran ve CHP'ye oy verdiğini belirten bir kişiye sokak ortasında saldırıya maruz kaldı. Kendilerini AKP'li diye tanıtan iki kişi Reuters muhabiri Emily Wither'ı da tehdit etti.

Euronews'e mülakat veren CHP’liye saldırı

SAMANYOLUHABER- İstanbul Beşiktaş’ta Euronews muhabirinin 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi ve sonuçlarına dair yaptığı sokak mülakatı esnasında kendilerini Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) mensubu olarak tanıtan iki kişi, mülakat veren kişiye saldırdı. 

"KARA PROPAGANADA YAPIYORSUN" DEDİLER

Sandıkta iki çocuğunun geleceğini düşünerek tercihte bulunduğunu ve son iki seçimde olduğu gibi 31 Mart’ta da Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) oy verdiğini belirten kişiye bir anda iki kişi saldırdı. 

Saldırganlar, “Kara propaganda yapıyorsun. Hadi devam et.” diye bağırdı.

MUHABİR NEYE UĞRADIĞINI ŞAŞIRDI

Saldırının şokunu üzerinden uzun müddet atamayan Euronews muhabiri Emily Wither cep telefonu ile çektiği görüntüleri sosyal medyada paylaştı. 

Gazeteci Wither kendisinin ve mülakat yaptığı kişinin yaşadığı dehşeti şöyle anlattı: “Bir CHP seçmeni ile mülakat yapıyorduk. Birkaç AKP seçmeni geldi. CHP seçmeni ile konuşarak provokasyona sebep olduğumuzu söylediler. Hadise kısa sürede şiddete dönüştü.” 

WITHER: TEHDİT EDİLDİK

AKP’lilerin konuşan kişinin ismini bile sormadan saldırıya geçtiğini belirten Wither, “Atmosfer bir anda değişti. Tehdit edildik ve orayı terk etmemiz istendi.” dedi.

Güpegündüz yapılan saldırının görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Ancak AKP'den herhangi bir açıklama yapılmadı. 

İstanbul Valiliği de sessiz kaldı.

<< Önceki Haber Euronews muhabirine mülakat veren CHP’liye saldırı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER