Renault Megan'ın dünyadaki üç maketinden biri Bursa'da

Renault Megan'ın dünyadaki üç maketinden biri Bursa'da

Oyak Renault Bursa'daki fabrikası tarafından dünyada üç kişiye verilen maketlerden biri de fabrikanın eski halka ilişkiler müdürü olan Ersen Yelkenkaya da bulunuyor.

30 yıl Oyak Renault'da çalışan Ersen Yelkenkaya, Oyak Renault'un Fransa Donai Fabrikasında yapılan ilk megan otomobilin bilgisayarda kesilmiş maketinin sahibi olan üç şanslı kişiden birinin de kendisi olduğunu söyledi. Yelkenkaya, "Bu bilgisayarda kesilmiş bir megan arabanın maketi. Burada Usine Georges Besse- Donai yazıyor. Georges da o zamanki halka ilişkiler müdürü. Tesadüf isim benzerliği olmuş. Fransa'daki Donai fabrikasının bana armağan olarak verdiği bir hatıra. Bu arabanın bilgisayarda kesilmiş bir maketi." dedi.

1985'de halkla ilişkiler diplomasını alınca dış ilişkilerde halkla ilişkilere geçtiğini anlatan Ersen Yelkenkaya, şunları söyledi: "O arada Fransa'ya gidip gelmelerimiz oldu. Bu arada onlar Türkiye'ye geldiğinde benim ağırlamalarımdan memnun kalmış olacaklar ki ben oraya gittiğimde orada bu Megan'ın prototipi, bilgisayarda kesilen kopyasını bana verdiler. Bu benim için büyük bir şeref. Çünkü bir tanesi oradaki halkla ilişkiler müdüründe, biri o zamanın genel müdüründe, üç tanedir bunlar. Bunlardan bir tanesinin de bende olması büyük bir gurur ve büyük bir zevkle de saklıyorum. Ve gurur duyuyorum, helal olsun çalıştığım 30 yıl."
CİHAN
<< Önceki Haber Renault Megan'ın dünyadaki üç maketinden biri Bursa'da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER