Rehin alınan konsolos Yılmaz: Bizi IŞİD'e sattınız

2014 yılında 101 gün boyunca Türkiye Konsolosluğu'ndaki 43 personelle birlikte IŞİD tarafından rehin alınan dönemin başkonsolosu CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında 'bizi IŞİD'e sattınız' polemiği yaşandı.

SHABER3.COM

Meclis Dışişleri Komisyonu'nda yaşanan gerilimde, Yılmaz, Çavuşoğlu'na "Siz, bizi IŞİD'e sattınız" diye bağırırken, Çavuşoğlu da, "IŞİD baskınında başkonsolos olduğunu saklayarak IŞİD’ten kurtarmaya çalıştın kendini. Büyükelçi olmak için kaç kez kapıma geldin" diye çıkıştı.

O dönem Türkiye ile IŞİD arasında gerçekleşen rehinelerin serbest bırakılması pazarlığının içeriği henüz netlik kazanmazken, 101 günlük esaretle ilgili hükümet ve muhalefet arasında dönem dönem tartışmalar yaşanıyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Emine Kaplan'ın haberine göre, dünkü tartışmada ise, komisyonun basına kapalı bölümünde Çavuşoğlu ve Yılmaz sert bir biçimde tartıştı. CHP tepki olarak toplantıyı terke derken içeride, Çavuşoğlu Yılmaz'a, "Baskında başkonsolos olduğunu sakladın" suçlaması yöneltti.

Yılmaz da yanıt olarak, "Baştan aşağı yalan söylüyorsun, iftira atıyorsun. Ben Musul’da esir alınırken siz bizi IŞİD’e sattınız. Şimdi utanmadan yalan söylüyorsunuz” dedi. 

Yılmaz, hükümetin dış politikasını eleştirirken, "İdlip’te ılımlı muhalif diyorsunuz, 25 bin muhalif cihatçı grubu neden koruyorsunuz? Niye garantörlük yapıyorsunuz? Halep’te de korudunuz, yenildiniz, burada da yenileceksiniz" eleştirisinde bulundu.

Ardından Yunan adaları ile ilgili de tepki gösteren Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yunan Başbakanı, Milli Savunma Bakanı geliyor, adalarımıza çıkıyor. Bu ülkenin ana muhalefet partisi liderine hakaret yağdırıyor, adeta şov yapıyor. Neden protesto notası vermedeniz."

Çavuşoğlu'nun "IŞİD'ten kurtulmak için kimliğini sakladın, büyükelçi olmak için kaç kez kapıma geldin" tepkisine ise, CHP'li komisyon üyeleri itiraz etti. 

20 yıl görev yaparak Büyükelçilik unvanını aldığını vurgulayan Yılmaz, “Alnımızın akıyla bu görevleri geldik. Herhalde başkalarıyla karıştırıyorsunuz. Sizin gibi şakşakçılıkla bir yerlere gelmedim. Bu üslubunuz bir devlet adamına yakışmıyor, saygısız” dedi. Yaşanan tartışma üzerine CHP’li komisyon üyeleri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kullandığı dil ve üslubu protesto ederek komisyon salonunu terketti.
<< Önceki Haber Rehin alınan konsolos Yılmaz: Bizi IŞİD'e sattınız Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER