Regaip Kandili ne zaman ?

İslam aleminin önemli günlerinden olan Üç ayların başlangıcı olan Regaip kandiline az bir zaman kaldı. Müslümanların en değerli anlarından olan Regaip nedir?

Regaip Kandili nedir, nasıl değerlendirilmeli?

Sonu Bayram olan Üç aylar başladı... Bu kutlu zaman dilimin müjdecisi Regaip Kandili de yaklaştı... 

2018 REGAİB KANDİLİ NE ZAMAN ?

Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece, Regaip Kandili olarak kutlanacak. Peki Müslümanlar için önemli gün ve gecelerden Ramazan ayının da içinde bulunduğu üç ayların başlamasını müjdeleyen Regaib Kandili ne zaman?

Recep, Şaban ve Ramazan aylarından Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesi olan Regaib Gecesi, aynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olan Regaib Kandili, bu yıl 22 Mart perşembe gününe denk geliyor.

REGAİB NEDİR?

Regaib Kandili, Regâib, arapça bir kelimedir ve "reğa-be" kökünden gelmektedir. "Reğa-be", kelime olarak, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir. "Reğîb" kelimesi ise, "reğabe"'den türemiş olan bir isimdir ve kendisine rağbet edilen, arzulanan, taleb edilen şey demektir. Müennesi, "reğîbe"dir. "Reğîbe"nin çoğulu da "reğâib" dir. Kelime olarak "Regâib"in aslı budur.

Receb'in ilk cuma gecesine Regaib gecesi denir. Bu geceye Regaib gecesi ismini melekler vermişlerdir. Her Cuma gecesi kıymetlidir. Bu iki kıymetli gece bir araya gelince, daha kıymetli oluyor. Allahü teâlâ, bu gecede, müminlere, ragibetler [ihsanlar, ikramlar] yapar. Bu geceye hürmet edenleri affeder. Bu gece yapılan dua kabul olur, namaz, oruç, sadaka gibi ibadetlere, sayısız sevaplar verilir. Regaib gecesini ibadetle geçirmeli, kazası olan, hiç değilse bir günlük kaza namazı kılmalı! Kazası olmayan da nafile namaz kılar, Kur'an-ı kerim okur, tesbih çeker, tövbe istiğfar eder. Perşembe günü oruç tutup, gecesini de ihya etmek çok sevaptır. Receb ayında oruç tutmak faziletlidir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V)' in Ramazan ayından sonra en çok oruç tuttuğu ay Receb ayıdır. Bu Receb ayında oruç tutmanın muazzam, muhteşem sevabları var.

<< Önceki Haber Regaip Kandili ne zaman ? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER