Recep öğretmen nerede?

Recep öğretmen nerede? Öğretmen Recep Demirtaş'tan salı gününden bu yana haber alınamıyor! Aile gözaltında kaybedilen öğretmenle ilgili savcılığa ve İnsan Hakları Derneği'n başvurdu.

Recep öğretmen nerede?


Recep Öğretmeni kim gözaltına aldı?

15 Temmuz darbe girişimi sonrası geçen salı günü İstanbul'daki evinde gözaltına alınan Recep öğretmenden hala haber yok.

Ailesi İnsan Hakları Derneği'ne başvurarak yardım istedi.

Recep öğretmenin kardeşleri ayrıca detaylı bir dilekçeyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. İşte o dilekçe:





Recep Öğretmen gözaltında nasıl kaybedildi?

İstanbul'da bir devlet okulunda öğretmenlik yapan Recep Demirtaş'ın 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Van'a tayini çıktı.

Demirtaş eşiyle birlikte Van'a gidip ev baktı,ancak dönüşte darbe girişimi oldu ve MEB'de yaşanan on binlerce açığa alma işlemi onu da etkiledi.

Recep öğretmen önce açığa alındı ardından gözaltı işlemi yapıldı.

9 Ağustos sabah 06:00'da polisler Recep öğretmenin Esenyurt'taki evine gitti. Site güvenliğinin verdiği bilgiye göre kendilerinin Gayrettepe Asayiş Şube'den geldiğini söyleyen 5 kişi eve girdi. Recep öğretmen gözaltına alındı. Polisler 8:30'a kadar arama yaptılar. 

Arama işlemi sonrasında tutulması gereken tutanak tutulmadı. Kendilerinin polis olduğunu söyleyen şahıslar avukatı ve ailesine de haber vermedi. 

Ailesinin Recep öğretmenin gözaltına alındığından bir gün sonra haberi oldu. 

Evine giderek site güvenliğinden bilgi alan aile üyeleri günlerdir Kıraç Emniyet, Esenyurt Emniyet, Vatan ve Gayrettepe emniyet müdürlüklerine defalarca giderek Recep öğretmeni sordu.

Ancak hiç bir yetkili bir haftadır gözaltında kaybolan Recep öğretmenle ilgili aileye bilgi vermedi. 

Aile perşembe günü Esenyurt Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı şikayet başvurusunda şifahi olarak gözaltı işleminin kendilerine TEM şube tarafından yapıldığı söylendi ancak resmi bir yazı verilmedi. 

Gözaltını şüpheli kılan olay!

Polisler Recep öğretmeni salı günü İstanbul'da gözaltına aldı.

Ancak çarşamba günü memleketi Tokat'taki baba evine bir başka ekip gitti. 

Perşembe günü öğleden sonra ise İstanbul'daki evine ikinci baskın yapıldı. Site güvenliği Recep öğretmenin gelenlere Recep Demirtaş'ın salı günü gözaltına alındığını söyledi. Ancak Ankara'dan geldiği belirtilen polisler diğer ekibin kim olduğunu bilmediklerini söyledi. 

Aile 3 ayrı ekibin çocuklarını gözaltına almak için gelmesi ve 6 gündür haber alınamaması sebebiyle Recep öğretmenin hayatından endişe ediyorlar.
<< Önceki Haber Recep öğretmen nerede? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER