Ramazan habercisi ilk teravihte camiler doldu

Ramazan'ın başlamasıyla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar camileri doldurdu. Kadınlardan çocuklara kadar cami avlularını dolduran vatandaşlardan kameralara ilginç görüntüler yansıdı.

İstanbul Sultanahmet Camisi'nde teravih namazı öncesinde cemaate yapılan vaazda ramazan ayının fazileti anlatılırken, bu ayın bereket, mağfiret ve cehennemden kurtuluş ayı olduğu vurgulandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da çok sayıda vatandaşla birlikte ramazanın ilk teravih namazını Sultanahmet Camisi'nde kıldı. Bazı vatandaşlar, ilk teravih namazını Sultanahmet gibi tarihi bir camide kılacakları için heyecanlı olduklarını belirterek, ramazan ayını idrak etmekten mutlu olduklarını kaydettiler. Teravih namazı için bazı Arap turistlerin de camiye geldiği görüldü. Sultanahmet Camisi'nde kılınan ramazan ayının ilk teravih namazı sonrasında ilahiler okundu, dualar edildi. Öte yandan, Sultanahmet Camisi'ne, ''Hoş geldin onbir ayın sultanı'' yazılı mahya asıldı. Şanlıurfa Ramazan'ın başlaması dolayısıyla ''Peygamberler Şehri'' Şanlıurfa'da kılınan ilk teravih namazında vatandaşlar camileri doldurdu. Teravih namazı öncesinde tarihi Balıklıgöl'deki camilerin yanı sıra Eyyüp Peygamber Camisi ve tarihi Ulu Cami'de yoğunluk yaşandı. Gece hava sıcaklığının 30 derece civarında olduğu kentte, vatandaşlar camileri doldurdu. Vatandaşlar, Kur'an'ı Kerim okuyup, dua ederek, vaaz dinleyerek namaz saatini bekledi. Yatsı ezanıyla birlikte her yaştan çok sayıda kişi, camilerde saf tutarak, Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Kentin ve bölgenin en önemli dini inanç merkezleri arasında yer alan Balıklıgöl Yerleşkesi, namaz dolayısıyla kent merkezinin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen çok sayıda ziyaretçiye de ev sahipliği yaptı. Birçok vatandaş, namaz sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki Hz. İbrahim'in doğduğu ve ateşe atıldığı rivayet edilen mekanları ziyaret etti.

HABERİN FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Bursa İznik Ayasofya Camii'nde 91 yıl sonra ilk teravih kılındı Geçtiğimiz Kurban Bayramı namazında ibadete açılan Bursa İznik Ayasofya Camisinde, 91 yıl sonra ilk teravih namazı kılındı. Bursalılar, teravih namazı için özellikle kentteki tarihi camileri tercih etti. Ulucami, 1. Murat Hüdavendigar Camii ve Yeşil Camii Bursalılar'ın en fazla ilgi gösterdiği camiler arasında yer aldı. Kentteki camilerde Ramazan ayının başlaması dolayısıyla teravih namazı öncesi Kur'an-ı Kerim okundu. Elazığ Elazığ'da, İzzetpaşa Camisi'ne giden vatandaşlar, sıcak hava nedeniyle teravih namazlarını avluda kılmayı tercih etti. Namaz dolayısıyla caminin avlusuna görevliler ve vatandaşlar tarafından hasır serildi. Avluda oturan vatandaşlar Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ederek namaz saatini bekledi. Yatsı ezanıyla her yaştan çok sayıda kişi saf tutarak, Ramazan ayının ilk teravih namazını kıldı. Adıyaman İslam dünyasının hasretle beklediği Ramazan ayının ilk teravih namazında camiler doldu. Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar, camilere ve mescitlere akın etti. Ramazan-ı Şerif'in ilk teravih namazında camiler tıklım tıklım dolunca, bazı vatandaşlar cami bahçelerinde namaz kıldı. Namaz öncesinde din görevlileri, Ramazan ayının önemi hakkında vaaz verdi. Teravih namazını kılan cami cemaati, namaz çıkışı birbirlerinin Ramazan ayını tebrik etti.
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3