Prof.Dr Hussain'den Hizmet Hareketine dair açıklamalar!

Prof.Dr. Amir Hussain, Hizmet Hareketi hakkında "Müslümanlar olarak işte biz buyuz' diyebilecek en iyi duruş..." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Amir Hussain, Loyola Marymount Üniversitesi-Los Angeles kampüsünde Dinbilimleri Çalışmaları profesörüdür. İslam ve Kuzey Amerika kıtasındaki çağdaş Müslüman toplumları hakkında araştırmalar yapıyor. Aynı zamanda, Yağ&Su: İki İnanç, Bir Yaratıcı (2006) kitabının yazarıdır. “İslam dünyası içerisinde, ‘Müslümanlar olarak işte biz buyuz’ diyebilecek en iyi duruşun, Hizmet Hareketi’ne ait olabileceğini düşünüyorum.” “Türkiye’deki İslamî yaşantıdan harika bir toplumsal hareket neşet ediyor ve diyor ki, ‘Bir Müslüman olarak hayatlarımızı nasıl yaşamalıyız?’ Tabii, ilk önce, iyi birer Müslüman olarak yaşamamız gerekiyor. İtaatkâr ve inandıklarını yaşayan bireyler olup, bir Müslümanı Müslüman yapan şeyleri yerine getirmemiz gerekiyor. Fakat sonrasında da, hayatın içindeki birer Müslüman olarak nasıl var olacağız, öyle değil mi.. Yapmamız gereken şeyler nedir mesela? Hizmet etmemiz gerekiyor, adaletle muamele etmemiz gerekiyor. Ve, doğrusu, Hizmet Hareketi’nin kilit noktalarından birisi de işte bu; insanlara, bu saydıklarımı yapabilmeleri için birer vasıta oluşturuyor.” “Benim için Hizmet Hareketi’nin en can alıcı katkısı ve onu diğerlerinden ayrı kılan özellik, dinler-arası alana gösterilen önem ve o alanda yapılan muazzam çalışmalar ve projelerdir. İkinci olarak da, eğitime gösterilen önem ve değerdir diyebilirim.”
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3