Prof.Dr. Clayton'dan Hizmet Hareketine dair açıklamalar!

Prof.Dr. Philip Clayton Hizmet Hareketi hakkında, 'Peygamber'in(s.a.s) sevimli yüzü Batı dünyasında hiç bu şekilde temsil edilmemiştir' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Philip Clayton, Claremont Üniversitesi Din Bilimleri Fakültesi’nde ders vermektedir. Doktorasını Yale Üniversitesi’nde felsefe ve din bilimleri alanında yaptı. Bilim-din ilişkisi, dinlerarası diyalog, karşılaştırmalı dinbilimi, ve din felsefesi alanlarında çalışmalar yapıyor. Aynı zamanda, 22 tane kitabın yazarı ya da editörüdür. “Yüzyıllardır insanlar, Türkiye’nin Asya ile Batı arasındaki jeopolitik konumunun öneminin farkında olmuşlardır. Bu konum sayesinde Türkiye, coğrafî bir köprü olmanın yanı sıra, kültürel ve siyasî bir köprü vazifesi de görmüştür. Aynı zamanda, insanlar, 21. yüzyılı yaşayan dünyamızın şekillenmesinde, İslamiyet’in çok büyük bir öneme sahip olduğunun da farkındalardır. Fakat, yaşadığımız şu günlere dek eksikliğini hissettiiğimiz bir şey vardı ki, o da İslamiyet’in ilerleyici ve yenilikçi yüzünü Batı dünyasına temsil edecek bir kişinin, bir şahsiyetin var olmamasıydı. Öyle bir Müslüman olmalıydı ki, Kur’an-ı Kerim’e derinlemesine iman etmiş olsun, Peygamberin öğrettiklerine derinden bağlı olsun, İslamî düşünceyi derinden sindirmiş olsun ve Peygamberin ve onun öğrettiklerinin günümüz dünyası adına siyasî ve ahlâkî önemini gösterebilmiş olsun. Fikrimce, Sayın Fethullah Gülen’den önce hiçbir şahış Peygamber’in öğretilerinin sevimli yüzünü bütün bir Batı dünyasına bu şekilde temsil edememiştir.”

RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3