Galata Köprüsü üzerinde 20 bin kişi iftar açacak

Eyüp Belediyesi, "Onbir Ayın Sultanı" Ramazan ayında vatandaşlar için çok özel iftar programları hazırladı. Belediye Ramazan'ın ilk günü Haliç'te eski Galata Köprüsü üzerinde, 20 bin kişinin katılacağı Eyüp Sultan İftarı verecek.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı boyunca açık havada iftar yemekleri düzenleyerek bir ilke imza atan Belediye, bu sene de yine büyük ilgi görecek etkinlikler organize ediyor. Eyüp Sultan Camii'ni ziyarete gelen binlerce kişi, geçtiğimiz yıl Cülus Yolu'nda düzenlenen açık hava iftarlarına katılmış ve geleneksel Ramazan etkinliklerinin coşkusunu yaşama fırsatı bulmuştu. Eyüp Sultan'da "Onbir Ayın Sultanı" Ramazan ayı etkinliklerinin hazırlıklarına yılbaşından itibaren başladıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi: "Sıcak yaz günlerini yaşadığımız şu günlerde mübarek Ramazan ayını açık havada düzenleyeceğimiz toplu iftar yemekleriyle geçireceğiz. Ebu Eyyub El Ensari Hazretleri'nin mekanı Eyüp Sultan'da Ramazan'ı geçirmenin anlamını ve önemini bilen binlerce kardeşimiz ilçemizi ziyarete gelecek. Bu sene ayrıca Haliç'te eski Galata Köprüsü üzerinde, 20 bin kişinin katılacağı Eyüp Sultan İftarı vereceğiz. Ünlü sanatçı Ahmet Özhan'ın sahne alacağı, tasavvuf müziğinden örneklerin sergileneceği bu ilk gün iftarımızda büyük Eyüp Sultan ailesi olarak orucumuzu birlikte açacağız. Haliç Kıyısında tarihi Ramazan eğlencelerinin yaşatılacağı, Galata Köprüsü'nün ışıklandırılarak masalarla süsleneceği bu gecede Ahmet Özhan muhteşem bir konser verecek. Ayrıca tasavvuf müziğinin en seçkin örneklerini dinleme imkanı bulacağız." Hayırsever vatandaşların desteğiyle her gün açık hava mahalle iftarlarında 6 bin kişiye iftar yemeği verileceğini kaydeden Başkan Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz yıl yaptığımız ve büyük ilgi gören Cülus Yolu iftarlarımız bu sene de devam edecek. Padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı bu tarihi mekanda, musluklardan Osmanlı şerbeti akacak, Kuran-ı Kerim dinleyecek, yemek sonrası, teraviyi Eyüp Sultan Camii'nde kılacağız. Eyüp Sultan merkezde binlerce kişinin orucunu açtığı saatlerde ilçedeki diğer mahallelerde de toplu iftar yemekleri düzenlenecek. Tarihe nostaljik yolculuklar yapacağımız geleneksel iftar yemeklerimize yediden yetmişe tüm Eyüplüler katılacak. Kimi zaman mahalledeki bir okul bahçesinde, kimi zaman yolda, sokakta, kimi zaman parkta, kimi zaman bir sitenin bahçesinde ama hep birlikte, sevgi, birlik, beraberlik, hoşgörü duyguları içerisinde toplu iftar yemekleri yiyeceğiz. Yemeğin ardından düzenlenecek programlarda hem çocuklar, hem büyükler hem de başımızın tacı yaşlılarımız keyifli saatler geçirecek. Eyüp Belediyesi Toplu Mahalle İftarları programlarında, ülkemizin tanınmış hafızları Kuran-ı Kerim okuyacak, tasavvuf müziği eşliğinde konserler, ilahiler, çocuklar için Hacivat Karagöz, jonglör, kukla, sihirbazlık gösterileri, ateş yutan adam, uzun adam vb. gösteriler düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl bir mahallemizde sahur programı düzenlemiştik. Büyük ilgi gördü. Bu sene 12 mahallemizdeki vatandaşlarımızla sahur yemeği yiyeceğiz. Gerçekten de sahurun toplu olarak yapılmasının keyfi bir başka oluyor. Çocukluğumuzdaki Ramazanları yaşamış gibi oluyorsunuz"
RAMAZAN İMSAKİYESİ
Ramazan başlangıcından itibaren imsak ve iftar vakitlerini buradan takip edebilirsiniz.

3:45

20:26

HADİS-İ ŞERİF
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem
şöyle buyurdu:


“Kadınlara iyi davranmanızı tavsiye ediyorum; vasiyyetimi tutunuz. Zira kadın kısmı kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri yeri üst tarafıdır. Eğri kemiği doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Kendi hâline bırakırsan, yine eğri kalır. Öyleyse kadınlar hakkındaki tavsiyemi tutunuz. ”

Buhârî, Enbiyâ 1, Nikâh 80; Müslim, Radâ’ 60. Ayrıca bk. Tirmizî, Radâ` 11, Tefsîru sûre (9) 2; İbni Mâce, Nikâh 3