Quaresma: Gol atmak oynama isteğimi yükseltti


Beşiktaş'ın Portekizli yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, gol atmanın kendisinin oynama isteğini yükselttiğini ancak yedek kaldığı için mutlu olmadığını söyledi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 8. haftasında Beşiktaş, Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golünü atan siyah beyazlı futbolcu Ricardo Quaresma, maç sonrası açıklamalarda bulundu. Gol attığı için mutlu olduğunu kaydeden yıldız futbolcu, "Böyle bir gol atmak benim oynama isteğimi yükseltti. Takıma katkı yapmak çok güzel bir duygu. Birlikte oynadık, birlikte mücadele ettik, birlikte galibiyet aldık ve şunu da gördük; hep birlikte oynarsak ve çaba gösterirsek hedefe ulaşabiliriz. Hedefte maçları kazanmak ve şampiyonluğa ulaşabilmek." diye konuştu.

"YEDEK KALDIĞIM ZAMAN MUTLU DEĞİLDİM"

Yedek kalmanın iyi bir duygu olmadığını dile getiren Quaresma, "Dürüstçe söylemek gerekirse; ben de yedek kaldığım zaman mutlu değildim. Oyundan çıkmak ve kenar da kalmakta iyi bir duygu değildir ama sadece oyuna odaklandım ve neyse ki önemli bir gol attım. Maça iyi bir şekilde etki ettim. Bunu benim oyun isteğimi de oldukça yükseltti. Taraftarlara da çok teşekkür etmek istiyorum. Biz gerekeni yaptık ama gerekeni yaparken de onlar çok büyük bir şekilde arkamızda durdular ve maçı kazandık." dedi.

"FUTBOL TARAFTARLARIN ETKİSİ OLMADAN OYNANMIYOR"

Fatih Terim Stadyumu'ndaki taraftar desteğinin Atatürk Olimpiyat Stadyumu'na göre daha iyi olduğunu ifade eden Quaresma, "Buradaki atmosfer oyuncular için çok daha iyi bir atmosfer. Çünkü tribünler sahaya oldukça yakın. Taraftarların verdiği desteği çok güçlü bir şekilde hissedebiliyorsunuz. Futbol taraftarların etkisi olmadan oynanmıyor. Beşiktaş taraftarı çok güçlü karakter koyan bir taraftar. Beşiktaş oyuncusuysanız bunu bilip, buna göre hareket etmeniz gerekiyor. Taraftarın bu desteği ve etkisini hissetmeniz gerekiyor. Bu desteği hissetme anlamında burası çok iyi bir stadyum." yorumunu yaptı.

"FERNANDES İLE MAÇTAN ÖNCE KONUŞACAĞIZ"

UEFA Avrupa Ligi'nde perşembe günü karşılaşacakları Lokomotiv Moskova'da forma giyen eski takım arkadaşı Manuel Fernandes ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine yıldız isim, "Sizlerde çok iyi biliyorsunuz; Manuel benim çok sevdiğim ve değer verdiğim bir arkadaşım ve gerçekten çok büyük bir oyuncu. Çok iyi bir arkadaşlığımız var. Mutlaka oraya gittiğim de maçtan önce ve sonra onunla konuşacağız ama maç başladıktan sonra hem ben hem de Manuel profesyonel bir şekilde takımlarımız için elimizden geleni yapacağız. Tabi ki de arkadaşlığımız devam edecek. Çok iyi bir arkadaşlığımız var. Güzel bir duygu, güzel bir atmosfer olacak." diye konuştu.

Attığı golden önce penaltının olup olmadığının sorulması üzerine Quaresma, "Penaltı pozisyonu görmedim ve golü attım." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Quaresma: Gol atmak oynama isteğimi yükseltti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER