Putin ulusal güvenlik stratejisini değiştiriyor; proaktif politika izlenecek

Putin ulusal güvenlik stratejisini değiştiriyor; proaktif politika izlenecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusal güvenlik stratejisinin değiştirilmesini, Rusya'nın dış dünyadan tecrit edilmesini önleyecek ve proaktif dış politika izlenmesine imkan sağlayacak şekilde yapılandırılmasını istedi.

Rusya Güvenlik Konseyi'nden yapılan açıklamada, Putin'in ülkenin ulusal çıkarını koruyacak ve stratejik öncelikler konusunda başarılı bir dış politikanın sürdürülmesine destek verecek yeni ulusal güvenlik belgesinin değiştirilmesini talep ettiği belirtildi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev başkanlığında yapılan toplantıda, Rusya'ya yabancı yatırımcı çekilmesi, ekonominin modernize edilmesi, inovasyon ve Rusya'nın ulusal güvenliğinin güçlendirilmesi gibi temel konular ele alındı.

Yeni stratejik belgede ulusal güvenlik ve sosyo-ekonomik gelişimin sağlanmasına katkı sağlayacak şekilde dış ülkelerle karşılıklı bağımlılık ilkesine dayanan ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yapıldı. Rusya yeni dönemde ülkeye yönelen tehditlere karşı sivil toplum örgütleri ile çabaların birleştirilmesi konusuna vurgu yaptı.

Rusya'nın Ukrayna ve Suriye krizinde etkin dış politika uygulamalarının yeni doktrinde temel alındığı vurgulanıyor. 2020 yılına kadarki dönemi kapsayacak yeni ulusal güvenlik stratejisinin yıl sonuna kadar Putin'in onayına sunulması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Putin ulusal güvenlik stratejisini değiştiriyor; proaktif... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER