Protokol serinledi, öğrenciler güneşte bekletildi

Protokol serinledi, öğrenciler güneşte bekletildi

Sivas'ta yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen törende protokol üyeleri gölgelikte otururken, öğrenciler tören boyunca güneş altında bekletildi.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle İlk Öğretim Haftası kutlama programı düzenlendi. TOKİ Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü İlkokulu'nda düzenlenen tören Vali Alim Barut ve protokolün gelişiyle başlarken, öğrenciler protokole çiçek takdim etti. Sıcak havada gerçekleşen törende protokol için çadırlı alan hazırlandı, öğrenciler ise güneş altında sıraya dizildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altunsoy, Belediye Başkanı Sami Aydın ve Vali Alim Barut sırasıyla konuşmalarını gerçekleştirdi. Konuşmalar uzadıkça öğrenciler güneş altında adeta kavruldu. Kimi öğrenciler oturarak arkadaşlarının gölgesinde serinlemeye çalışırken, bazıları da protokol için hazırlanan platformun gölgesinde oturarak töreni izlemeye başladı. Vali Alim Barut konuşmasında, "Gerek bilgi gerekse insani değerler açısından yeterli hale gelmeyen bir insanın kendisine, hayata ve ülkeye faydasının kesinlikle olmayacağı bir gerçektir, işte bu nedenle ülkemizin en önemli meselesi eğitim ve öğretimdir" diye konuştu.

OTURAN ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMENLER KALDIRDI

Ardından dombra müziği eşliğinde öğrencilerin hazırladığı judo gösterisi izlendi. Gösteri sonunda Türk Bayrağı açılması alkış aldı. Mehter takımı gösterisi sırasında ise sıcaktan oturmak zorunda kalan öğrenciler öğretmenler tarafından yerlerinden kaldırıldı. Sıcaktan etkilenen bazı minik öğrenciler ise öğretmenleri tarafından okula götürüldü. Ortaokul öğrencilerinin ilkokula başlayan öğrencilere çiçek takdim etmesinin ardından Vali Alim Barut ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek, birinci sınıf öğrencilerine kitaplarını teslim ederek onlarla bir süre sohbet etti.

CİHAN
<< Önceki Haber Protokol serinledi, öğrenciler güneşte bekletildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER