Profesörü dolandıran 6 kişi daha adliyeye sevk edildi


Hukuk Profesörü Erdener Yurtcan'ın 4,5 milyon lirasının dolandırılmasıyla ilgili 4 kişinin tutuklanmıştı. Aynı olayla ilgili gözaltında bulunan 6 kişi daha adliyeye sevk edildi.

Sarıyer'de geçtiğimiz hafta cep telefonunu arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, Hukuk Profesörü Erdener Yurtcan'ın 4,5 milyon lirasını dolandırmışlardı.

Olaydan sonra başlatılan soruşturmada Özkan K., Umut E., Soner Ş. ve İmam Fettah A. gözaltına alınmış, şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından olayla ilgili operasyonlar devam etti. Şanlıurfa ve İstanbul'da 6 kişi daha yakalandı. Şüpheliler Ali P., Ramazan U., Halil K., İslam B., Gökden Ş. ve Mehmet E. 'nin Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, polis ifadelerinde Yurtcan'ın dolandırılması suçlamasını kabul etmediklerini ancak gözaltına alındıktan sonra bir organizasyona dahil edildiklerini anladıklarını söyledi. İkinci dalga operasyonda gözaltına alınan 6 kişinin dolandırılan paranın transferinde rol aldığı tespit edildi.

Yurtcan, telefonda konuştuğu kişinin talimatları ile 600 bin doları çöp konteynerine bırakmış, 2,5 milyon lirayı da Kağıthane'de otobüs durağında bir kişiye teslim ettiğini söylemişti. Ayrıca EFT yoluyla 4 ayrı banka hesabına da 400 bin lira gönderen Yurtcan, konteynerden parayı alan ve parayı teslim ettiği iki kişiden birinin fotoğrafını teşhis etmişti. Muhtemel şüpheliler listesinden ve güvenlik kamera kayıtlarından Yurtcan'ın teşhis ettiği kişinin CHP Şanlıurfa milletvekili adayı Mahmut Han Şahin olduğu ortaya çıkmıştı. Polis, hakkında yakalama kararı için savcılığa başvurduğu Şahin ile, Kağıthane'de yanında bulunan ve elden para teslim işlerinde İstanbul sorumlusu olan 'Topal' kod adlı şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan Yurtcan ile cep telefonu yolu ile bağlantı kurarak para vermesini ikna eden 3 kişinin kimliğinin ise belirlenmeye çalışıldığı öğrenildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Profesörü dolandıran 6 kişi daha adliyeye sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER