Porsche’ye polis baskını

Alman otomobil imalatçısı Volkswagen’ın (VW) dizel motorların emisyon rakamlarını maniple ettiğinin ortaya çıkması ile başlatılan soruşturma Porsche’ye uzandı.

SHABER3.COM

‘Egzoz gazı skandalı’ hakkında yürütülen soruşturmada Porsche’nin Baden-Württemberg ve Bavyera eyaletlerinde bulunan binalarına polis tarafından baskın düzenlendi. Farklı adreslerde yapılan aramalarda 165 polis görev alırken işlemler savcıların nezaretinde yapıldı. Aramalarda çeşitli evrak ve dijital malzemeye el konuldu.

STUTGART SAVCILIĞI AÇIKLADI: 3 KİŞİ ŞÜPHELİ
Stuttgart Savcılığı bugün Porsce hakkında yürütülen soruşturma hakkında basın açıklaması yaptı. Buna göre Porsche AG yöneticileri hakkında dolandırıcılık ve ceza kovuşturması yürütülüyor.

Şu anda biri Porsche AG yönetim kurulu üyesi olmak üzere üçü kişi şüpheli olarak dosyada yer alıyor. Şüphelilerin isimleri saklı tutuluyor.

PORSCHE DİZEL MOTORLARI KARDEŞ ŞİRKET AUDI’DEN TEMİN EDİYOR
Spor ve SUV otomobil firması Porsche, VW Grup çatısı altında bulunuyor. Porsche büyük altı silindirli dizel motorları yine VW şirketlerinden Audi’den temin ediyor. 

Porsche soruşturmaya konu olan motorların imalatından kendilerinin mesul olmadığını belirterek uğradığı zararın tazmini için kardeş şirket Audi’den 1 milyar dolar tazminat talep etmişti. 

Stuttgart Savcılığı Volkswagen’deki egzoz gazı skandalıyla ilgili olarak daha önce de Porsche’de arama yapmıştı. 

MACAN MODELİNİ GERİ ÇAĞIRMIŞTI
Porsche 2016 sonbaharında emisyon kontrol sistemi konusunda şüpheler doğduğunda Macan modelinin gönüllü olarak geri çağırdığını açıklamıştı.

Temmuz 2017’de ise dönemin Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), Porsche SUV Cayenne’nin 3.0 litrelik TDI’ye trafiğe kayıt edilmesini (ruhsat) yasaklamıştı.
<< Önceki Haber Porsche’ye polis baskını Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER