Pompeo Türkiye'ye geliyor

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Pompeo'nun Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

SHABER3.COM

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kral Salman ile kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçının durumunu görüşmek için gittiği Suudi Arabistan'dan sonra Türkiye'ye geleceğini duyurdu.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, Pompeo'nun Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

'TÜRK YETKİLİLER  SUUDİ ARABİSTAN'IN ŞEFFAF VE TAM DESTEĞİYLE KAPSAMLI BİR SORUŞTURMA YÜRÜTEBİLİRLER'

Sözcü, "Suudi Arabistan hükümetinin tam ve şeffaf desteğine sahip Türk makamlarının kapsamlı bir soruşturma yürütebilmeleri ve sonuçlandırıldığında söz konusu soruşturmanın sonuçlarını resmi olarak yayınlamaları kesinlikle şarttır" açıklamasında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolması nedeniyle, Suudi Arabistan'a gitmişti. 

Ziyaretten önce açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, "Dışişleri bakanımızı derhal Kral'la görüşmeye gönderiyorum" ifadeleriyle ziyareti açıklamıştı.

ZİYARET 17 EKİM'DE GERÇEKLEŞECEK

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Suudi Arabistan'da kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin yapacağı görüşmelerin ardından, 17 Ekim Çarşamba günü Türkiye'ye geleceği belirtildi.

Pompeo'nun gerçekleşecek görüşme kapsamında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmesi bekleniyor.
<< Önceki Haber Pompeo Türkiye'ye geliyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER