Vekiller isyan etti, AKP'de kırmızı alarm verildi

Komisyon’da, “aklanan 4 eski Bakan” kararına AKP’li vekiller tepki gösteriyor.

Vekiller isyan etti, AKP'de kırmızı alarm verildi

Milli Gazete'den Ahmet Yavuz'un haberinin ilgili bölümüne göre, Komisyon’da, “aklanan 4 eski Bakan” kararına muhalefet ateş püskürürken, en çok da AKP’li vekiller tepki gösteriyor. Tepkilerin büyüğü ise Kur’an-ı Kerim’in Bakara Sûresi ayetleriyle hâşâ dalga geçmeye yeltenen Egemen Bağış’a yöneliyor. İktidar milletvekilleri “yiyen onlar, aklayan biz” diye isyan ediyorlar.

Akp’li Vekillerden, “Onlar Yiyor, Biz Niye Savunalım” Tepkisi

AKP’li vekiller, seçim bölgelerinde başta Bağış olmak üzere, dört bakanla ilgili seçmenlerden gelen sorulara yanıt vermekte zorlandıklarını dile getiriyorlar. Hatta, “İdris Naim Şahin, partimizden istifa etmeseydi, şimdi Zafer Çağlayan gibi savunacaktık.” çeliksisini ifade etmekten çekinmiyorlar. Ancak, açıkça tepkilerini koymaya da cesaret edemiyorlar. Üç dönemlikler de, blok olarak ilkesel bir tavır koyacaklar mı, oylama günü belli olacak.

Başbakanlık kadrosundan da, Saray’ın etkisiyle Komisyonun Yüce Divan aklamasına çok sert tepki koyduğu, Meclis kulislerinde konuşulanlar arasında. Servet ve gelirleriyle ilgili beyanlarına devletin MASAK uzman bilirkişisini bile inandıramayan 4 Bakanın partili vekilleri de ikna edememesi ise, AKP Meclis Grubunu endişeye sevk ediyor. Genel Kurul’daki oylamada bir fire beklenmiyor. Ama üç dönemliklerden bazıları ve 4 bakana tepki duyan milletvekillerinin oylamaya katılmayarak ya da boş oy kullanarak bu tepkisini dile getirebilecekleri belirtiliyor.
<< Önceki Haber Vekiller isyan etti, AKP'de kırmızı alarm verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER