Ve Deniz Baykal suskunluğunu bozuyor!

Anayasa ve başkanlık tartışmaları Deniz Baykal’ı harekete geçirdi.

Ve Deniz Baykal suskunluğunu bozuyor!

CHP liderliğini bıraktıktan sonra ilk kez kürsüye çıkma kararı aldı. “Artık konuşmam gerekiyor” dedi. Başkanlık sistemi ve yeni anayasa için mart ayına kadar süre verilmesinden rahatsız olan CHP eski Genel Başkanı suskunluğunu bozuyor. Kılıçdaroğlu'nun da katılacağı bugünkü kapalı grupta vekillere hitap edecek. Deniz Baykal, "Protokol hazırlandı. Şimdi 'uzlaşma olmazsa biz yaparız' diye kestirip atılıyor" dedi.

AK Parti'nin başkanlık sistemi önerileri ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmaları ile mart ayına kadar süre veren açıklamaları CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ı harekete geçirdi. Parti tabanı ile milletvekillerinden konuşması gerektiği yönünde sürekli talepler alan Baykal, suskunluğunu bozma kararı aldı.

KILIÇDAROĞLU 'OLUR' VERDİ 

İnce, Baykal ile görüşmesinin ardından konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na iletti. Kılıçdaroğlu, Baykal'ın talebine olumlu cevap verdi. Bugün Gazetesi'nin haberine göre, CHP'nin kapalı grup toplantısı saat bugün 11.00'de gerçekleşecek. Grup yönetimi, Baykal dışında diğer milletvekillerinin konuşmaması yönünde karar aldı. Yeni anayasaya karşı itirazları ile bilinen ulusalcı milletvekilleri Dilek Akagün Yılmaz, Gürkut Acar ve Ahmet Toptaş'ın kapalı grup talepleri vardı. Ancak Baykal ile birlikte bu milletvekillerinin konuşmasının, kamuoyunda "parti içi muhalefet hareketi, çıkışı" algılamasına yol açmaması için kapalı grubun sadece Baykal'ın konuşması ile sınırlı tutulmasına karar verildi. Grup yönetimi bir anlamda "parti içi muhalif hareket" iddialarının önünü kesti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kapalı gruba katılması bekleniyor. Baykal, yaptığı açıklamada milletvekili ve partili olarak 'konuşmasının gerekliliğinin ortaya çıktığını' söyledi. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın yeni anayasa çalışmaları ile ilgili süre veren açıklamalarına tepki göstererek, "Konuşma ihtiyacı oluşunca talep ettim. Olumlu karşılandı. Evet ilk kez konuşacağım. Konuşmam çeşitli başlıklardan oluşacak. Şimdi ayrıntı vermem uygun ve doğru olmaz. Ancak başkanlık sistemi, yargının tek çatı altında birleştirilmesi, siyasi kimlik tartışmaları ve talepleri gibi konulara değineceğim. Başbakan, daha önce referandumdan geçen 26 maddeye ilişkin 'dokundurmam' dediği halde şimdi kendisi değiştiriyor. Ne oldu?" dedi. Yeni anayasa çalışmaları için masaya "toplumsal uzlaşma ile yapacağız" diye oturulduğuna işaret eden Baykal, "Protokol hazırlandı. Şimdi 'uzlaşma olmazsa biz yaparız' diye kestirip atılıyor. Protokolde böyle bir madde mi vardı? Tüm bu gelişmelerle ilgili konuşma zamanı geldi" ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Ve Deniz Baykal suskunluğunu bozuyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER