Tahşiyecilerle ilgili soruya çok ilginç cevap

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Tahşiye soruşturmasıyla ilgili bir soruya "17 Aralık’tan önce o adamın gözleri görmüyormuş, ondan sonra gözleri açılmış, o da ilginç bir şey" dedi.

Tahşiyecilerle ilgili soruya çok ilginç cevap

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, TOKİ'nin, böylesine devasa bir bütçeye sahip etmek ve yandaşa rant sağlamak için kamu arsaları üzerinden zengin edildiğini söyledi. Erzincan'da TOKİ'nin haksızlıklar yaptığını savunan Işık, "TOKİ vatandaşı kazıkladı. TÜRGEV'e beleş kelepir arsalar, binalar verilirken, sosyal konut yapılan vatandaş TOKİ tarafından kazıklandı." dedi.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Işık, 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamındaki paraların faiziyle iadesiyle ilgili, "O tabloyu görünce hemşehrim olan Kızılay Başkanına çok kötü şekilde içimden kızdım. Rüşvetten alınan hırsızlık parası, cari açığı kapatmak için uğraştığını söyleyen bir oğlanın getirdiği ve milletin parasını, yandaşını temizlemek için 'bakın bu suçsuz, faizini bile verdik', o kadar kurallara uyuyorlar ya verdiği parayı götürüp Kızılay'a bağışlamasını kınadım. Bugün arayıp Kızılay Başkanına söyleyeceğim. Kızılay'ın böyle bir şeye alet olmaması lazım. Kızılay'a, ihtiyaç olması halinde vatandaş yardımını yapıyor. Reza Zarrab'ın haram parayı Kızılay'a vermesini kınıyorum. Aklanmak için önce bu parayı götürüp polis koydu dediler. Daha sonra biz hayır için kullanacağız, cami yapacağız, Bosna'daki üniversiteye göndereceğiz dediler. Para önce onların değildi, sonra onların oldu. Daha sonra parayı paralel koymamış, polisler koymamış, kendileri aldı geldiler. Şimdi de utanmadan, sıkılmadan faizini de alabiliyorlar. Ama kapatmak için de faizini Kızılay'a verdik, bağışladık diyorlar. Kızılay da bunu kabul ediyor. Asıl burda onların yüzsüzlüğü zaten ortaya çıkmış, ne olduğu belli, ar damarları çatlamış, derileri kalın ama Kızılay'ın almasını daha fazla kınıyorum." karşılığını verdi.  

Tahşiye soruşturmasıyla ilgili bir soruya ise Işık, "17 Aralık’tan önce o adamın gözleri görmüyormuş, ondan sonra gözleri açılmış, o da ilginç bir şey. Ne istediler de vermedik diyen zihniyet, belli bir noktaya geldikten sonra karşısında engel olabilecek herkesi yok etmek için çırpınmaya, uğraşmaya başladı. 17 Aralık'tan sonra yeni tapelerin çıkması, yeni belgelerin geleceğinden korkmasından dolayı nerde ne bulurum da birilerini içeri alırım. Biz buna basın özgürlüğü bakımından bakıyoruz. Bir yerlere yamayacaklar. Ama daha önce açıklamayı yapan şu anki birilerinin ayakları önüne yatan bakan açıklamayı yaptı, bu örgütün ne olduğunu. Milli Savunma Komisyonu Başkanı açıklama yaptı. Örgüt olduğunu söylediler. Ama yine daha sonra aldattı dediler. Yine diyecekler ki bizi aldatmışlar, böyle bir örgüt yokmuş. Ama Türkiye'de kimin kiminle bağlantısı olduğu, kimin elinin kimin cebinde olduğu pek bilinmese de gerçekler biliniyor. IŞİD’e yardım yapanların şu an ne durumda olduğu, El Kaide ile daha önce neler olduğunu Elbeşir'i burada kırmızı halılar ile karşılayıp, onunla görüşen kişilerin oralarla da bağlantısı olduğuna ben inanıyorum." diye konuştu.   

PKK’nın Kandil’deki yöneticilerinden Murat Karayılan'ın, çözüm sürecinin netice vermesi halinde Nisan 2015’te PKK genel kongresinin toplanacağını ve bu kongreye Abdullah Öcalan’ın da katılacağını söylemesine de işaret eden Işık, "Bu olayların RTE’nin bir oyunu olduğunu düşünüyorum. Görüşmeler yapıyor ama asıl amacının 2015 seçimlerini atlattıktan sonra Doğu'daki çözüm sürecinin diğer olaylara da çok fazla da umrunda olduğunu düşünmüyorum. Günlük birbirine pas ataraktan, birbirine çelişkili sözler söyleyerekten 'ben kazandım ben kazandım' hareketleri yaparaktan sürdürmeye çalışıyorlar. Baştan beri Kandil'in silah bırakacağına inanmadım, yine inanmıyorum. Yapılacak şey RTE'nin özellikle devlet başkanı olup başkanlık sistemine geçmek için herşeyi yapacağına inandığım için onları da yapabileceğini düşünüyorum. Ama gelinen noktada birbirini kullandırıyorlar. Yalnız en sonunda da herhalde birbirine iyi bir kazık atarlar diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

(CİHAN)
<< Önceki Haber Tahşiyecilerle ilgili soruya çok ilginç cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER